Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wolfsburg vyhral Nemecký pohár, Klopp sa lúči bez trofeje

Futbalisti VfL Wolfsburg sa prvýkrát stali víťazmi Nemeckého pohára. V sobotňajšom finále na Olympijskom štadióne v Berlíne zdolali zverenci trénera Dietera Heckinga Borussiu Dortmund 3:1.

30.05.2015 22:04 , aktualizované: 22:13
VfL Wolfsburg, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Wolfsburgu.
debata

Skóre síce otvoril už v 5. min dortmundský rýchlik Pierre-Emerick Aubameyang, ale Wolfsburg ešte do polčasu troma gólmi otočil výsledok. Kouč Borussie Jürgen Klopp sa s lavičkou klubu rozlúčil bez zisku trofeje. V polovici apríla požiadal vedenie BVB po siedmich rokoch o rozviazanie kontraktu. Rodák zo Stuttgartu prišiel k „čierno-žltým“ v lete 2008, dvakrát s nimi získal ligový titul a priviedol ich do finále Ligy majstrov 2012/2013.

Wolfsburg vo finále potvrdil pozíciu mierneho favorita, v lige skončil na 2. mieste. V tejto sezóne zdolal Borussiu druhýkrát, v lige si s ňou poradil 2:1, tretí duel na jeseň v Dortmunde sa skončil remízou 2:2. Vo všetkých troch dueloch sa strelecky presadil Aubameyang. Dortmund na štvrtý triumf v Nemeckom pohári nedosiahol, v minulosti sa radoval v rokoch 1965, 1989 a 2012. Pre Wolfsburg bola doteraz najväčším úspechom finálová účasť v roku 1995.

Finálový duel na Olympijskom štadióne v Berlíne mal v sobotu aj prívlastok prelomový. Prvýkrát na nemeckom území v ostrom zápase použili novú technológiu s nainštalovaným systémom tzv. „jastrabieho oka“, ktorá monitoruje primárne bránkové čiary.

Výsledok sobotňajšieho finále Nemeckého pohára vo futbale v Berlíne:

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg 1:3 (1:3)
Góly: 5. Aubameyang – 22. Gustavo, 33. De Bruyne, 38. Dost

debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund #Jürgen Klopp #Nemecký pohár #VfL Wolfsburg