Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real zrejme povedie po rokoch Madridčan. Benítez odchádza z Neapola

Talianske médiá informujú už ako o hotovej veci, že klub SSC Neapol vo štvrtok oficiálne oznámi odchod španielskeho trénera Rafaela Beníteza.

27.05.2015 12:25
Rafael Benítez Foto:
Rafael Benítez.
debata

Novinári z Apeninského polostrova nepochybujú o tom, že novým koučom mužstva zo štadióna San Paolo sa stane Srb Siniša Mihajlovič – aktuálne tréner Sampdorie Janov.

Klub spod Vezuvu zvolal na štvrtok oficiálnu tlačovú konferenciu, na ktorej má prezident Aurelio De Laurentiis poďakovať Benítezovi za dvojročnú prácu v Neapole. Päťdesiatpäťročný Benítez sa údajne rozhodol nepredĺžiť kontrakt s SSC, pretože dostal ponuku od Realu Madrid. „Partenopei“ poslednýkrát povedie v nedeľňajšom dueli záverečného kola Serie A proti Laziu Rím, ktorý rozhodne o miestenke do Ligy majstrov pre jedno zo spomenutých mužstiev.

Ako je známe, Real Madrid sa pred niekoľkými dňami rozlúčil s koučom Carlom Ancelottim. Talian síce nesklamal, ale Realu sa nepodarilo získať v tejto sezóne významnejšiu trofej. Niekdajší kormidelník Paríža St. Germain, FC Chelsea, AC Miláno, Juventusu Turín a Parmy si navyše musí oddýchnuť od futbalu z vážnych zdravotných dôvodov.

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez na margo nového trénera vyhlásil, že by bolo dobré, keby vedel po španielsky. Vážnym kandidátom na uvoľnenú stoličku v tíme „bieleho baletu“ sa tak stal práve rodák z Madridu Benítez. Pre zaujímavosť, posledným rodeným Madridčanom, ktorý viedol tím Realu, bol koncom roka 2004 Mariano García Remón. Niekdajší brankár vtedy dočasne pripravoval mužstvo po tom, ako rezignoval José Antonio Camacho.

Benítez v minulosti hrával za rezervu Realu Madrid, v začiatkoch trénerskej kariéry trénoval mládežnícke výbery a v rokoch 1993–1995 aj jeho B-mužstvo. V roku 2013 v jednom z rozhovorov vyhlásil, že byť trénerom Realu je jeho najväčším pracovným snom. Talianske médiá začali špekulovať aj o tom, že by si mohol na Štadión Santiaga Bernabéua priviezť z Neapola aj nejakú hráčsku posilu.

Rafael Benítez sa v tejto sezóne predstavil aj na Slovensku, v dueli 2. kola I-skupiny Európskej ligy 2014/2015 zvíťazil Neapol na bratislavských Pasienkoch nad miestnym Slovanom 2:0.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #SSC Neapol #Rafael Benítez