Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanonier Ronaldo po 300. štarte za Real: Dúfam, že Ancelotti zostane

Portugalský futbalista v službách španielskeho klubu Real Madrid Cristiano Ronaldo oslávil svoj jubilejný 300. súťažný zápas v drese svojho zamestnávateľa hetrikom do siete mestského rivala Getafe (7:3), po ktorom sa vyjadril, že by naďalej rád pôsobil pod vedením talianskeho trénera Carla Ancelottiho.

24.05.2015 10:48
debata
zväčšiť Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti objíma... Foto: SITA/AP, Paul White
Carlo Ancelotti, Cristiano Ronaldo Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti objíma hviezdneho Cristiana Ronalda.

Ako je známe, skúsený 55-ročný Talian vlani priviedol kráľovský španielsky klub k triumfu v Lige majstrov, ale v tejto sezóne si spolu s tímom nesiahli ani na jednu významnú trofej.

Madridčania pod vedením Ancelottiho rozbehli aj túto sezónu veľmi dobre a na konci kalendárneho roka 2014 ťahali sériu 22 víťazstiev. V druhej časti sezóny však prišiel útlm a napokon sa Real musel skloniť pred svojimi najväčšími rivalmi na všetkých frontoch. V Primera División prepustil titul FC Barcelona, v Lige majstrov nestačil v semifinále na Juventus Turín a v Španielskom kráľovskom pohári už v osemfinále skončil na štíte mestského rivala Atlética.

Podľa Ronalda to však nie je dôvod na to, aby sa v Madride zbavili medzi hráčmi aj trénermi populárneho trénera. „Skvelý a úžasný človek. Dúfam, že v budúcej sezóne spolu budeme pracovať,“ napísal CR7 na Twitteri pod spoločnú fotografiu s Ancelottim.

Kolumbijský tvorca hry James Rodríguez v rozhovore pre Gol TV smeroval varovné slová vedeniu klubu, že odvolanie trénera by mohlo narušiť harmóniu v mužstve. „Odchod Ancelottiho by sa prijímal veľmi ťažko. Prišiel sem pred dvoma rokmi. Vie, čo je pre mužstvo dobré, pozná naše názory a myšlienky a vie, ako konáme. Nie je to však moje rozhodnutie a viac by som sa k tomu nemal vyjadrovať,“ vyhlásil so šiestimi gólmi najlepší strelec MS 2014 v Brazílii.

Tridsaťročný rodák z Madeiry Cristiano Ronaldo, ktorý sa v marci rozhovol, že do konca sezóny sa nebude rozprávať s médiami, vyhral so 48 gólmi svoju tretiu trofej „Pichichi“ určenú pre najlepšieho strelca La Ligy a je prakticky nemožné, aby ho niekto iný obral o zisk štvrtej Zlatej kopačky v kariére (predtým 2008, 2011 a 2014). Hetrik proti Getafe navyše znamená, že C. Ronaldo zažil na klubovej úrovni gólovo najúspešnejšiu sezónu – 61 presných zásahov. Doteraz bolo jeho maximom 60 gólov v sezóne 2011/2012.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Carlo Ancelotti
Načítavajú sa športové výsledky...