Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč Plzne by okamžite vymenil titul za zdravie Čišovského

Vážne chorý plzenský futbalista Marián Čišovský poďakoval za pondelkové oslavy majstrovského titulu, ktorý klub symbolicky venoval jemu.

19.05.2015 13:45
debata

Slovenský stopér po víťaznom zápase s Jihlavou prišiel medzi spoluhráčov na improvizované pódium na hracej ploche a za obrovského potlesku fanúšikov sa spoločne radovali z tretieho ligového primátu Viktorie v histórii.

„Chcem veľmi poďakovať klubu, spoluhráčom i všetkým skvelým fanúšikom. Bol to jeden z najemotívnejších okamihov môjho života. Celý večer ma napumpoval energiou. Veľmi ďakujem,“ uviedol na facebooku plzenského klubu Čišovský.

Tridsaťpäťročný stopér naposledy absolvoval súťažný zápas vlani 1. apríla v domácom pohári. Potom si liečil zranené koleno a na začiatku januára vedenie Plzne priznalo, že ho trápi vážna choroba. Chorobu ale nešpecifikovali.

Podľa informácií Blesku ho amyotrofická laterálna skleróza. Na následky tohto ochorenia, ktoré napáda mozog a spôsobuje stratu buniek ovládajúcich svalové pohyby, podľa médií v apríli zomrel bývalý premiér Stanislav Gross.

Čišovský bol hlavnou postavou pondelkových osláv. Po víťaznom stretnutí s Jihlavou, ktoré definitívne rozhodlo o plzenskom titule, vyrástlo pod hlavnou tribúnou improvizované pódium s nápisom „Titul pre Čiša“. Rovnaký slogan mali Západočesi aj na víťazných tričkách pre nových šampiónov.

Na pódium postupne vystúpili nielen futbalisti a tréneri Viktorie, ale napríklad aj masér, fyzioterapeut alebo už bývalý útočník Plzne Marek Bakoš. Ako posledný stál pred fanúšikmi za obrovského potlesku dojatý Čišovský, ktorého meno potom celý štadión ešte niekoľkokrát vyvolával.

Emotívne chvíle rozplakali väčšinu hráčov aj fanúšikov na štadióne vrátane plzenského trénera Miroslava Koubka. „Myslím si, že som tvrdý človek, ale slzil som. Nie z dôvodu, že som vyhral ako tréner ligu s týmto mužstvom, ale bol som veľmi dojatý z Mariána,“ povedal Koubek. „Keby som ten titul, na ktorý som čakal 32 rokov, mohol vymeniť za to, aby bol Marián zdravý, urobil by som to okamžite,“ doplnil kouč.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Viktoria Plzeň #Marián Čišovský