Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojuj a nevzdávaj sa, odkázal Kozáčik Čišovskému

Celá futbalová Plzeň venovala majstrovský primát v najvyššej českej súťaži slovenskému obrancovi Mariánovi Čišovskému.

19.05.2015 10:45
Matúš Kozáčik Foto: ,
Matúš Kozáčik.
debata

Medzi spoluhráčmi, ktorí vyjadrili 35-ročnému rodákovi z Humenného podporu v boji so zákernou chorobou, bol, pochopiteľne, aj krajan Matúš Kozáčik. „Titul patrí Mariánovi, je to veľký bojovník a my sme ho chceli čo najviac podporiť. Mám veľkú radosť, že sme to dokázali. Tím aj priaznivci si to za celú sezónu zaslúžia,“ napísal brankár Viktorie na sociálnej sieti Facebook.

Po pondelkovom domácom víťazstve 2:0 nad Jihlavou hráči Plzne podľa iDnes.cz postupne chodili k Čišovskému. Ten stál pri lavičke náhradníkov, dlho sa objímal práve s Kozáčikom. Na pódium prišiel ako posledný v sprievode kapitána Pavla Horvátha a športového manažéra klubu Adolfa Šádeka.

„Keď sme videli vchádzať jedného dobrého človeka na pódium, neudržali sme slzy. Nielen my, ale takmer všetci ľudia na hracej ploche i tribúnach. Pozorovať ‚Čiša‘, ktorý ešte pred ‚nedávnom‘ behal po trávniku, v takom stave, bolo strašné. S Mariánom sa poznáme osobne a musím povedať, že ľudí ako on nie je mnoho. Prečo to postihlo práve jeho? Bohužiaľ, aj napriek jeho bojovnosti je vidieť, že sa to zhoršuje. Jeho úprimná radosť z titulu bola silným okamihom. Prajeme ti, ‚Čišo‘, aby si takýchto chvíľ zažil ešte veľa a prekonal tú sku…nú chorobu. Sme tu s tebou a vždy budeme. Sme tvoja rodina. Bojuj a nevzdávaj sa, ten titul je proste pre teba,“ odkázal Mariánovi Čišovskému na Facebooku Matúš Kozáčik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Viktoria Plzeň #Matúš Kozáčik #Marián Čišovský