Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

So štadiónom v Liverpoole sa lúčila legenda. Som zničený, priznal Gerrard

Futbalista FC Liverpool Steven Gerrard absolvoval emotívnu rozlúčku so štadiónom Anfield. V spoločnosti dcér vstúpil špalierom vytvorenom z aktérov duelu za mohutného potlesku tribún poslednýkrát v ligovom zápase na domáci štadión klubu, ktorému sa upísal pred 25 rokmi.

17.05.2015 10:02
Steven Gerrard Foto: ,
Dojatý Steven Gerrard poslednýkrát opúšťa štadión The Anfield.
debata

V sobotu „The Reds“ prehrali s Crystal Palace 1:3, všetka pozornosť sa však sústredila na dlhoročného kapitána, ktorý za tím odohral 709 stretnutí a dal 185 gólov. S FC Liverpool získal desať rôznych trofejí.

Gerrarda sprevádzali pri nástupe na trávnik jeho tri dcéry: jedenásťročná Lilly-Ella, deväťročná Lexie a trojročná Lourdes. Bývalý kapitán Anglicka sa lúčil s Anfieldom, v júni odíde do USA, kde bude pôsobiť v Los Angeles Galaxy.

More fanúšikov v červenom a bielom vytvorilo na tribúnach veľké choreo. Na bočnej tribúne svietil nápis „S8G“, na hlavnej zasa „kapitán“. Gerrardova manželka Alex Curranová sa neubránila slzám, stekali jej z očí, ktoré zakrývali slnečné okuliare.

Beznádejne vypredaný Anfield sa postaral o to, aby na rozlúčku nikdy nezabudol. „Deň, na ktorý budem dlho spomínať a nezabudnem naň. Viem, že nikdy nepôjdem sám,“ odkázal na slová hymny LFC „You'll never walk alone“ 34-ročný Gerrard.

Napriek veľkým emóciám pri nástupe na trávnik udržal slzy. Gerrard je legendou klubu, veľkým srdciarom. Nahradiť ho bude veľmi ťažké.

„Som zničený z toho, že už nikdy nebudem hrať pred týmito fanúšikmi. Keď som prvýkrát nastúpil za Liverpool, splnil sa mi veľký sen. Všetko ostatné bol bonus,“ povedal Gerrard, ktorý s „The Reds“ vyhral Ligu majstrov, Pohár UEFA, európsky Superpohár, Anglický pohár či Ligový pohár. Jediné, čo mu chýba v zbierke úspechov, je triumf v domácej najvyššej súťaži.

„Chcem sa poďakovať každému, kto mi pomohol v kariére. Ďakujem fanúšikom Liverpoolu, sú najlepší,“ dodal Gerrard. Ten v prvom tíme FC Liverpool debutoval ešte v roku 1998, od 2003 bol ďalších dvanásť rokov kapitánom mužstva. Najpamätnejší zápas v červenom drese odohral vo finále Ligy majstrov 2005, v Istanbule strelil prvý gól svojho tímu a režíroval veľký obrat v súboji s AC Miláno. Za Anglicko nastúpil v 114 stretnutiach.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Steven Gerrard