Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň dobila Letnú. Sparta pravdepodobne titul neobháji

Hráči Viktorie Plzeň spravili rázny krok k zisku majstrovského titulu v najvyššej českej futbalovej súťaži, keď v sobotňajšom stretnutí 27. kola Synot ligy zvíťazili 2:0 na pôde najväčšieho konkurenta Sparty Praha.

09.05.2015 21:20 , aktualizované: 10.05.2015 12:20
debata (1)

Futbalisti Viktorie Plzeň spravili v sobotu možno najdôležitejší krok na ceste za majstrovským titulom v najvyššej českej súťaži v sezóne 2014/2015. V stretnutí 27. kola zvíťazil líder tabuľky na štadióne druhého tímu poradia a obhajcu celkového prvenstva Sparty Praha 2:0. Viktoria má na čele Synot ligy už šesťbodový náskok a v zostávajúcich troch kolách jej na definitívu stačí raz vyhrať. Pri rovnosti bodov totiž v českej I. lige rozhodujú výsledky vzájomných zápasov. Plzeň zvíťazila nad pražským klubom rovnakým rozdielom ako v sobotu aj doma 1. novembra 2014.

Čisté konto v bránke hostí si udržal slovenský gólman Matúš Kozáčik. Krátko pred polčasovou prestávkou zlikvidoval veľkú šancu domácemu stredopoliarovi Ladislavovi Krejčímu. „Určite to bol dôležitý zákrok. Pokiaľ by sme museli otáčať, dostali by sme sa do veľmi zložitej situácie. Nula vzadu bola kľúčová. Chceli sme sa od čistého konta odraziť, pretože sme vedeli, že vedieme ligu o tri body. Želali sme si uhrať na Sparte aspoň remízu. Celá obrana odviedla precíznu prácu, čo bol najdôležitejší krok k úspechu,“ radoval sa 31-ročný Kozáčik.

Slovenský brankár si vyslúžil pochvalu od plzenského kapitána Davida Limberského. „Je to fantastický gólman, asi najlepší, čo kedy v Plzni chytal. Výborne nás podržal, patrí mu veľká vďaka,“ povedal pre iDnes.cz Kozáčikov rovesník Limberský. Tridsaťnásobný český reprezentant si na Letnej vychutnal sladký triumf. Opäť naňho pískal celý štadión. Fanúšikovia „rudých“ mu totiž nemôžu odpustiť, že v roku 2012 nafilmoval pokutový kop a pridal aj štipľavé poznámky na adresu protivníka.

„Nie je to príjemné pre žiadneho futbalistu, ale môžem si za to sám. Kým budem hrať, nezmení sa to. Je to realita, dokážem s tým žiť. Nech si pískajú, kričia, no teraz po mne hádzali rôzne predmety. Nezasiahli ma, ale lietalo to riadne, najmä zapaľovače. Nemyslím si, že by mali niečo hádzať na akéhokoľvek hráča,“ hneval sa podľa iDnes.cz David Limberský, víťazstvo mu však dalo dôvod na úsmev.

„Keby som neveril vo výhru, asi by som bol zlý kapitán. Chceli sme získať tri body, aj keď v prvom polčase nás zatlačili, boli lepší. V druhom dejstve sme ukázali našu kvalitu, bolo z našej strany výborné, s čím sme veľmi spokojní. Majstrovský primát je už blízko, ale nepovolíme, až kým nebudeme mať istotu. Sparta podľa môjho názoru do konca ročníka trikrát zvíťazí, takže musíme raz triumfovať. Na Letnej sme urobili zásadný krok,“ citoval iDnes.cz Davida Limberského.

Hradec Králové – Ostrava 1:0 (0:0)
Gól: 56. Trubač

Juraj Križko odohral celý duel, Martin Nosek hral do 78. min, Martin Kuciak (všetci Hradec Králové) nechytal. Patrik Mišák (Ostrava) odohral celý duel.

České Budejovice – Dukla Praha 1:0 (1:0)
Gól: 15. Funda

Matej Podstavek odohral celý duel, Martin Chrien sedel na striedačke, Jaroslav Machovec (všetci České Budějovice) nefiguruje v zápise o stretnutí. Jakub Považanec absolvovali celý duel, Lukáš Štetina, Martin Chudý a Róbert Kovaľ (všetci Dukla) nefigurujú v zápise o stretnutí.

Jihlava – Teplice 0:1 (0:0)
Gól: 69. Hora

Peter Šulek hral do 75. min a v 72. min videl ŽK, Vladimír Kukoľ (obaja Jihlava) odohral celý duel.

Přibram – Slavia Praha 2:1 (1:1)
Góly: 25. a 90.+ R. Bednář – 16. Škoda

Marián Kelemen odchytal celý duel, Tomáš Hájovský (Příbram) odohral celý duel. Matej Rakovan (Slavia) sedel na lavičke náhradníkov.

Sparta Praha – Viktoria Plzeň 0:2 (0:0)
Góly: 52. Holenda, 69. R. Hubník

Ivan Schranz a Juraj Chvátal (obaja Sparta) nefigurujú v zápise o stretnutí. Matúš Kozáčik odchytal celý duel, Patrik Hrošovský sedel na lavičke náhradníkov, Marián Čišovský (všetci Plzeň) pre dlhodobé zdravotné problémy nehral.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #titul #AC Sparta Praha #Synot liga
Načítavajú sa športové výsledky...