Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík si pripísal víťazný gól proti AC Miláno

Futbalisti SSC Neapol mali už od úvodnej minúty nedeľňajšieho večerného stretnutia 34. kola najvyššej talianskej súťaže s AC Miláno (3:0) početnú prevahu po vylúčení hosťujúceho Mattiu De Sciglia.

03.05.2015 17:35 , aktualizované: 04.05.2015 08:40
Marek Hamšík, SSC Neapol, gól, radosť Foto: ,
Marek Hamšík sa teší z gólu proti AC Miláno.
debata

Futbalisti SSC Neapol mali už od úvodnej minúty nedeľňajšieho večerného stretnutia 34. kola najvyššej talianskej súťaže s AC Miláno (3:0) početnú prevahu po vylúčení hosťujúceho Mattiu De Sciglia, ktorý v čistej šanci skolil Slováka Mareka Hamšíka.

O dve minúty neskôr nevyužili domáci „partenopei“ výhodu pokutového kopu, ktorý nepremenil Gonzalo Higuaín, a na víťazný presný zásah si museli počkať až do 70. min. Postaral sa oň spomenutý slovenský reprezentant a kapitán SSC Hamšík, keď strelou zvnútra šestnástky s prispením žrde prekonal výborne chytajúceho Španiela v bránke AC Diega Lópeza. Za neprimeranú oslavu gólu, keď víťazoslávne zamával divákom vyzlečeným dresom, inkasoval následne žltú kartu.

Higuaín svoje zaváhanie zo začiatku zápasu napravil v 74. min, keď zvýšil na 2:0. Šesťminútovku skazy pre AC Miláno dokonala zimná posila zo Sampdorie Janov Manolo Gabbiadini. Neapolčania mali v dueli prevahu, svojho súpera výrazne prestrieľali.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar Hamšík dosiahol v 351. súťažnom vystúpení v drese Neapola jubilejný 90. gól.

Milánčania sú po tretej prehre v sérii na 10. mieste v tabuľke Serie A, pričom ťahajú päťzápasovú šnúru bez víťazstva. Tréner „Rossoneri“ Filippo Inzaghi napriek nepriaznivému obdobiu cíti, že je pre mužstvo zo San Sira tým pravým mužom, a vyhlásil, že by bolo nespravodlivé zaoberať sa jeho budúcnosťou v Miláne po zápase, v ktorom jeho tím hral v oslabení prakticky celý zápas.

„Náš tím vyzeral dobre 70 minút. Možno žltá karta by bola v úvodnej minúte spravodlivejšia ako červená, pretože sme pri šanci Neapola mali nablízku ešte jedného obrancu Gabriela Palettu. Bojovali sme s desiatimi hráčmi. Na náš tímový duch nemôžem povedať nič zlé. Nezaslúžili sme si utrpieť takúto ťažkú prehru,“ povedal Inzaghi pre Sky Sports Italia. Neapol dosiahol v ostatných piatich dueloch štyri víťazstvá, patrí mu 4. priečka s odstupom 4 bodov na tretie Lazio Rím.

Výsledky nedeľňajších stretnutí 34. kola:

AS Rím – FC Janov 2:0 (1:0)
Góly: 35. Doumbia, 90.+ Florenzi
Juraj Kucka (FC Janov) odohral celý zápas

Atalanta Bergamo – Lazio Rím 1:1 (0:0)
Góly: 49. Brava – 77. Parolo

Fiorentina – Cesena 3:1 (2:0)
Góly: 31. a 35. Iličič (prvý z pok. kopu), 56. Gilardino – 59. A. Rodríguez

Inter Miláno – Chievo Verona 0:0

Hellas Verona – Udinese 0:1 (0:0)
Gól: 62. Di Natale, ČK: 61. Sala, 90. R. Márquez (obaja Hellas)

SSC Neapol – AC Miláno 3:0 (0:0)
Góly: 70. HAMŠÍK, 74. G. Higuaín, 76. Gabbiadini, ČK: 1. De Sciglio (AC Miláno)
Marek Hamšík (Neapol) odohral celý zápas, v 71. min videl ŽK

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Marek Hamšík #FC Janov #AS Rím #SSC Neapol #34. kolo
Načítavajú sa športové výsledky...