Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Parma je na predaj, základná cena 20 miliónov eur

Taliansky futbalový klub FC Parma je opäť na predaj, základná cena podľa konkurzného súdu je 20 miliónov eur.

22.04.2015 08:24
FC Parma Foto: ,
Futbalisti Parmy.
debata

Trojnásobný víťaz európskych pohárových súťaží vyhlásil v marci bankrot. Záujemcovia o kúpu majú možnosť prihlásiť sa do 6. mája. Ak dovtedy nepríde ponuka, cenu znížia o 25 percent. Ak o klub nikto neprejaví záujem, Parmu preradia už pod novým názvom do štvrtej najvyššej súťaže a začne na amatérskej úrovni.

Parma má dlhy vo výške 218 miliónov eur. Pre dlhy prišiel klub o sedem bodov v tejto sezóne Serie A a v tabuľke je posledný. Ročník môže dokončiť len vďaka pochopeniu ligových konkurentov, ktorí odsúhlasili záchranný podporný finančný balíček. Na súpiske Parmy figurujú aj Slováci Pavol Bajza a Lukáš Haraslín.

Majiteľ a prezident organizácie Giampietro Manenti, ktorý kúpil klub len začiatkom februára od rusko-cyperského konzorcia, bol v marci vo väzbe. Finančná polícia ho podozrieva, že operoval peniazmi nadobudnutými protizákonným spôsobom. Do kauzy je zapletených ďalších 21 osôb.

Najvýraznejším úspechom FC Parma v rámci najvyššej talianskej súťaže je konečná druhá priečka zo sezóny 1996/1997. Na svojom konte má tiež dva triumfy v Pohári UEFA (v súčasnosti sa súťaž hrá pod názvom Európska liga) a jedno prvenstvo v už neexistujúcom Pohári víťazov pohárov. Informácie zverejnil web ESPN.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Parma