Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyoperovali mu nádor a teraz môže získať titul s Eindhovenom

Holandský futbalový klub PSV Eindhoven môže už počas najbližšieho víkendu získať 22. majstrovský titul, prvý od roku 2008.

09.04.2015 17:56
Phillip Cocu Foto: ,
Phillip Cocu.
debata

Líder Eredivisie, ktorý má pred druhým Ajaxom Amsterdam päť kôl pred koncom súťaže desaťbodový náskok, na to potrebuje v piatok zvíťaziť v domácom prostredí nad Zwolle a veriť v sobotňajšiu prehru spomenutého rivala na pôde Heraclesu Almelo. V prípade naplnenia tohto scenára by mal PSV pred Ajaxom štyri kolá pred koncom súťaže nepreklenuteľný trinásťbodový rozdiel.

Vzájomná bilancia oboch súperov je v tejto sezóne vzácne vyrovnaná. Každý z tímov triumfoval 3:1 u súpera, čo znamená, že PSV by si v prípade remízového zakopnutia soka z hlavného mesta musel na majstrovskú definitívu počkať minimálne do nasledujúceho kola. Eindhovenský klub by si majstrovským titulom pre budúcu sezónu 2015/2016 zabezpečil priamu miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov, v ktorej naposledy účinkoval v ročníku 2008/2009.

Tréner PSV Phillip Cocu je na pokraji úspechu niečo vyše roka po tom, ako si musel zo zdravotných dôvodov oddýchnuť od trénovania. Štyridsaťštyri­ročnej niekdajšej stálici národného tímu „Oranjes“ totiž v marci 2014 vyoperovali nádor z chrbta.

„Boli to ťažké časy. Napriek tomu, že už odvtedy ubehlo dosť času, teraz si na to spomínam pomerne často. Navždy to už bude so mnou, pretože mi to pripomína, ako rýchlo môže byť váš život hore nohami. Stačí tak málo a život sa vám môže zmeniť z jedného dňa na druhý,“ cituje slová 101-násobného holandského reprezentanta portál channelnewsasi­a.com. „Takýto zdravotný stav samozrejme ovplyvní rodinu, prácu, aj seba samého. Som však späť v práci a našťastie sa mi v nej darí,“ doplnil Cocu, ktorý získal štyri holandské tituly s PSV ako hráč.

Jeho zverenci okupovali prvé miesto v tabuľke nepretržite od druhého kola. „Základy tohtosezónneho úspechu sme položili už v minulom ročníku. Vedel som, že to nebude ľahké, ale museli sme sa rozhodnúť, akým smerom chceme ísť. Myslím si, že teraz sme naozajstný tím,“ dodal na záver rodák z Eindhovenu, ktorý by si okrem titulu pre PSV želal ešte jednu „čerešničku na torte“ – streleckú korunu pre svojho zverenca a aktuálne najlepšieho strelca Eredivisie Memphisa Depaya (19 gólov, pozn.).

debata chyba
Viac na túto tému: #PSV Eindhoven #Phillip Cocu