Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi žiadajú kontumačné víťazstvo z Čiernej Hory

Ruskí futbaloví funkcionári žiadajú kontumačné víťazstvo pre svoje mužstvo v piatkovom nedohranom zápase kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 na trávniku Čiernej Hory.

28.03.2015 14:12
Čierna Hora Foto: ,
V súboji Čiernej Hory s futbalistami Ruska vzplanuli poriadne vášne.
debata (3)

Nemecký arbiter Deniz Aytekin dal v 67. min pokyn na prerušenie a neskôr aj predčasné ukončenie stretnutia a poslal hráčov do šatní. Bezprostredným dôvodom bolo zasiahnutie ruského hráča Dmitrija Kombarova predmetom z hľadiska. Krátko predtým za bezgólového stavu ruský kapitán Roman Širokov nepremenil pokutový kop a strhli sa vášne na ihrisku aj v hľadisku.

Nebol to však jediný čierny moment stretnutia hraného v Podgorici. Už po niekoľkých sekundách od úvodného hvizdu zasiahla ruského brankára Igora Akinfejeva svetlica. Akinfejev musel na vyšetrenie do nemocnice, nasadili mu krčný golier a z plochy ho odniesli na nosidlách. Bolo to však len z preventívnych dôvodov.

„Podľa nášho názoru by sme mali zvíťaziť kontumačne,“ uviedol vo vyhlásení prezident Ruskej futbalovej federácie Nikolaj Tolstych. Podľa neho sa mal zápas stopnúť už po úvodnom incidente na Akinfejeva, ale delegát Barry Bright vtedy nevzal do úvahy námietky Rusov.

„Prinútili nás pokračovať v zápase napriek tomu, že sme protestovali u delegáta,“ upozornil Tolstych. Ruská strana pripomína, že okrem útokov na Akinfejeva a Kombarova sa niekto z domácich fanúšikov realizoval aj hodením mince do Alana Dzagojeva v čase, keď si vyžiadal ošetrenie stehna.

Ruská brankárska jednotka Akinfejev okrem menších popálením a zranenia krku utrpel údajne aj otras mozgu, ale bol schopný vrátiť sa s tímom do Ruska. „Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sa o mňa báli. Cítim sa dobre. Želám si, aby sa podobné udalosti vo futbale už nikdy nestali. A to nielen v Čiernej Hore, ale nikdy vo svete,“ dodal Akinfejev.

„UEFA si počká na podrobnú správu od delegáta a rozhodcov, aby mohla začať disciplinárne konanie,“ uvádza sa v stanovisku na serveri Európskej futbalovej únie. Ruskí hráči boli lepším tímom v piatkovom zápase v Podgorici, ale nevyužili viaceré dobré príležitosti vrátane zahodeného pokutového kopu. Na čele G-skupiny figurujú Rakúšania s 13 bodmi, Rusi a Čiernohorci majú na treťom, resp. štvrtom mieste po 5 bodov, ale vzhľadom na piatkové okolnosti o zápas menej ako ich súperi.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ruská futbalová reprezentácia