Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gerrard sa ospravedlnil za skrat, Škrtelovi hrozí disciplinárka

Kapitán futbalistov FC Liverpool Steven Gerrard sa ospravedlnil spoluhráčom i fanúšikom za skrat v úvode druhého polčasu nedeľňajšieho šlágra anglickej Premier League s Manchestrom United.

23.03.2015 11:35 , aktualizované: 12:17
Steven Gerrard Foto: ,
Steven Gerrard dostáva červenú kartu.
debata

Dlhoročná opora The Reds nastúpila na zápas ako striedajúci hráč po prestávke, na ihrisku však nevydržal ani minútu, keďže videl červenú kartu za surové šliapnutie na lýtko Andera Herreru. United vyhrali derby 2:1 a upevnili si štvrté miesto v tabuľke. „Chcel by som sa ospravedlniť spoluhráčom, trénerovi i fanúšikom. Nechal som všetkých vo veľkom probléme. Nechápem, čo sa v tom momente stalo, asi to bola unáhlená reakcia na predošlé udalosti,“ vyhlásil Gerrard, ktorý absolvoval čistý súboj s Matom, potom sa vyhol sklzu od Herreru a následne mu šliapol na nohu. „Urobil som chybu,“ priznal.

Skrat 34-ročného futbalistu prišiel v nevhodnú dobu, krátko po jeho vylúčení inkasoval Liverpool druhý gól. „Steven sa nám v šatni ospravedlnil a ja som to akceptoval. Možno ho frustrovala naša zlá hra v prvom polčase,“ uviedol tréner Liverpoolu Brendan Rodgers. Gerrarda teraz čaká pravdepodobne trojzápasový dištanc. „Som zodpovedný za svoj skutok a musím prijať trest,“ pridal názor Gerrard.

Teoreticky môže pred disciplinárnu komisiu predstúpiť aj Martin Škrtel za prišliapnutie nohy brankára Davida de Geu v závere súboja. Tréner Brendan Rodgers sa verejne postavil za svojho slovenského zverenca. „Zo spomalených záberov to pravdepodobne vyzerá horšie. Martin však nie je zákerný hráč, len bol v tej chvíli o zlomok sekundy pomalší,“ obhajoval severoírsky kormidelník 30-ročného obrancu pred kamerami Sky Sports. Kapitán reprezentácie SR Škrtel nedostal v hre nijaký trest, teoreticky mu dodatočne hrozí disciplinárne konanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #FC Liverpool #Steven Gerrard