Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majiteľa Parmy zatkli, vo štvrtok sa môže rozhodnúť o krachu

Problémy vo futbalovej Parme nemajú konca-kraja. Majiteľ a prezident finančne zdecimovaného klubu Giampietro Manenti tak skoro sľuby o konsolidácii pomerov nesplní, pretože je vo väzbe.

18.03.2015 13:35
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Finančná polícia ho podozrieva, že operoval peniazmi nadobudnutými protizákonným spôsobom. Do kauzy je zapletených ďalších 21 osôb.

Prokurátor Michele Prestipino Giarritta potvrdil, že Manenti čelí obvineniu z účasti na činnosti organizovanej skupiny, ktorá sa údajne pokúšala pomocou ukradnutých kreditných kariet alebo ich kópií preniknúť k bankovým účtom a previesť odtiaľ 4,5 milióna eur. Tie mohol Manenti následne vykazovať ako príjmy od sponzorov. Skupinu odhalili pred tým, ako k prevodu do Parmy prišlo.

FC Parma začiatkom februára tretíkrát za sezónu zmenil majiteľa. Manenti kúpil organizáciu od rusko-cyperského konzorcia. Zaviazal sa zaplatiť dlhy dosahujúce približne 100 miliónov eur. Hráči už niekoľko mesiacov nedostali výplaty, vo štvrtok sa má rozhodovať o bankrote klubu.

„Dúfam, že sa to skôr či neskôr celé skončí, pretože si neviem predstaviť pokračovanie tohto stavu,“ povedal za kabínu kapitán Alessandro Lucarelli. Na súpiske FC Parma figurujú aj Slováci Pavol Bajza a Lukáš Haraslín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #FC Parma