Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý gól Jendrišeka v Ekstraklase, prekonal bývalého spoluhráča

Slovenský futbalový reprezentant Erik Jendrišek si v piatok otvoril strelecký účet v najvyššej poľskej súťaži. Útočník Cracovie Krakov, ktorý naskočil do stretnutia 24. kola Ekstraklasy proti Piastu Gliwice v 53. min, skóroval v 78. min, keď uzavrel na konečných 3:1.

13.03.2015 22:08 , aktualizované: 22:35
Erik Jendrišek Foto: ,
Erik Jendrišek.
debata

Zaujímavosťou je, že Jendrišek prekonal Dobrivoja Rusova, donedávna svojho spoluhráča zo Spartaka Trnava. V mužstve Piastu nastúpil v 57. min aj obranca Csaba Horváth.

„Teší ma, že sa Erik presadil práve dnes. Štatistika v stretnutí bola na našej strane. Mali sme dve strely na bránku a dali sme tri góly. Teraz musím porozmýšľať, aký darček dám dcére k sobotňajším jedenástym narodeninám. Zrejme jej dám zápis zo stretnutia,“ vyhlásil tréner Cracovie Robert Podolinski pre portál fakt.pl. Jeden gól v prospech víťazov bol vlastný.

Jendrišek sa môže po roku vrátiť do slovenskej reprezentácie. Jeho zamestnávateľ Cracovia Krakov informoval, že rodák z Dlhej nad Oravou sa ocitol v širšom kádri Jána Kozáka na zápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 proti Luxemburgu (27. marca) i prípravu proti Česku (31. marca).

Jendrišek sa naposledy objavil v drese Slovenska 23. mája 2014 v Senci, keď aj skóroval na 2:0 v príprave proti Čiernej Hore. Dvadsaťosemročný útočník odohral v reprezentácii 37 zápasov, v ktorých strelil štyri góly. Počas zimnej prestávky prestúpil zo Spartaka Trnava do Cracovie Krakov, za ktorú odohral štyri duely.

Výsledky piatkových stretnutí 24. kola:

Cracovia Krakov – Piast Gliwice 3:1
Erik Jendrišek (Cracovia) nastúpil v 53. min a v 78. skóroval, Dobrivoj Rusov odchytal celé stretnutie, Csaba Horváth (obaja Piast) hral od 57. min

Pogoň Štetín – Lechia Gdansk 0:1

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Jendrišek #Cracovia Krakov