Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia novinka v zadlženej Parme. Hráči si budú sami prať dresy

Futbalisti Parmy sa budú musieť zmieriť s ďalším úsporným opatrením, jej hráči si budú musieť prať dresy.

26.02.2015 11:59
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (1)

Klub, ktorý je vo veľkej finančnej kríze, už za zabezpečenie týchto služieb nemôže platiť. Talianskym médiám to prezradil kapitán klubu Alessandro Lucarelli.

„Je to posledná novinka. Oddnes nebude žiadna práčovňa, budeme si brať svoje vybavenie na vyčistenie domov,“ vyhlásil Lucarelli. Podľa agentúry ANSA majetok klubu zabavili a do aukcie pôjde aj nábytok zo šatní vrátane lavičky trénera Robertga Donadoniho.

Parme, ktorá v posledných dvoch mesiacoch dvakrát zmenila majiteľa, teraz hrozí, že kvôli ekonomickej situácii nedohrá ani aktuálne ligový ročník. Posledný tím Serie A v nedeľu nenastúpil na domáci duelu s Udinese, pretože nemal peniaze na zabezpečenie usporiadateľskej služby.

Odloženie ďalšieho zápasu ale nechcú hráči pripustiť a sú pripravení vyraziť na stretnutie do Janova vlastnými autami, hoci v klube nedostali od začiatku sezóny zaplatené.

Súčasný predseda klubu Giampietro Manenti je ale presvedčený, že tak ďaleko situácia nezájde a klub hráčom zaistí autobus. „Tím nebude musieť nič platiť,“ povedal rozhlasovej stanici Radio Parma.

Klub má údajne pod zmluvou vyše 160 hráčov vrátane Slovákov Pavla Bajzu a Lukáša Haraslína. Pre neskoré plnenie finančných záväzkov dokonca v jesennej časti prišlo o jeden bod v tabuľke Serie A. Parma v minulosti vyhrala Pohár UEFA i Pohár víťazov pohárov. V januári z tímu pre dlhy odišiel útočník Antonio Cassano. Informácie zverejnil web Eurosportu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Parma