Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sympatické gesto fanúšikov VfB. Po prehre podporili skľúčeného hráča

Futbalisti VfB Stuttgart majú šťastie, že aj pri aktuálnej výsledkovej i hernej mizérii sa zatiaľ môžu spoľahnúť na svojich fanúšikov.

25.02.2015 11:40
Tim Baumgartl Foto:
Fanúšikovia Stuttgartu utešujú Tima Baumgartla.
debata

Tí za nimi stoja aj pri nelichotivom postavení v tabuľke I. bundesligy, v ktorej sa mužstvo prepadlo na poslednú 18. priečku a hrozí mu zostup z najvyššej nemeckej súťaže.

Dokázali to aj v uplynulom kole, v ktorom museli stráviť domácu prehru 2:3 s Borussiou Dortmund. Po nej sa neotočili chrbtom, ale si vyžiadali hráčov VfB na debatu. Zverenci trénera Huuba Stevensa zašli k sektoru najvernejších, ktorí boli opäť nahnevaní a sklamaní. Po chvíľke sa však ich nálada zmenila. Zlosť a hnev vystriedalo pochopenie a podpora.

Za všetko hovorí scéna (podľa denníka Bild pre mnohých scéna kola), ktorá obletela futbalový svet, keď fanúšikova utešovali smutného hrdinu zápasu – benjamína Tima Baumgartla. Osemnásťročný stopér podal solídny výkon, ale v závere zapríčinil tretí a ako sa ukázalo neskôr rozhodujúci gól v stuttgartskej sieti, keď mu lopta odskočila a namiesto malej domov brankárovi ideálne prihral Marcovi Reusovi, ktorý samostatný nájazd zakončil úspešne.

Pozrite si chybu Tima Baumgartla a reakciu fanúšikov Stuttgartu

„Chyby sú súčasťou hry. Človek sa tým zaoberá jeden – dva dni, ale zmeniť to nedokáže, preto sa treba pozerať už dopredu. Fanúšikovia ukázali, že stoja za nami ako múr. Bol to dôležitý signál, že spoločne môžeme dokázať dostať sa z tejto neradostnej situácie,“ uviedol pre klubovú stránku Baumgartl, ktorému by postoj a podpora priaznivcov mali pomôcť získať späť sebadôveru.

Namiesto „kameňovania“ hráčov nadávkami si fanúšikovský tábor VfB zvolil prijateľnejší spôsob – dohováranie v prísnejšom tóne v kombinácii s povzbudivými slovami a gestami. „Ľudia nám môžu veľa vyčítať, ale rozhodne nie to, že nám je ľahostajný osud VfB. O tom sme presvedčili aj fanúšikov, ktorí na to super zareagovali. To je presne to, čo potrebujeme. Len spoločnými silami sa z toho dostaneme,“ vyzdvihol dvanásteho muža stuttgartského tímu rakúsky reprezentačný krídelník Martin Harnik, ktorý bezprostredne po záverečnom hvizde tiež povzbudzoval Baumgartla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #VfB Stuttgart #Tim Baumgartl