Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parma sa topí v problémoch, hráči pocestujú zápas na svojich autách

Futbalisti Parmy sú pripravení na ďalší zápas najvyššej talianskej súťaže vyraziť vlastnými autami. Klub má dlhodobo finančné problémy a hráči nechcú dopustiť, aby tímu odložili aj ďalší súboj.

23.02.2015 19:40
AC Parma, futbal, radosť Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Najbližšie by sa mala Parma predstaviť v Janove. V nedeľu posledný tím Serie A nehral s Udinese, keďže nemal financie na organizáciu súboja.

„Nemal som najlepší pocit z toho, že sme v nedeľu nehrali. Dnes sme preto začali prípravu na ďalší zápas a keď nebudú peniaze na autobus, pôjdeme naň vlastnými autami. Potrebujeme päť, šesť automobilov. Všetko si potom zaplatíme,“ vyhlásil v rozhovore pre Radio Anchio kapitán Parmy Alessandro Lucarelli.

Klubu hrozí, že nedokončí sezónu. Za posledný rok mal už štyroch prezidentov. „Je to ako v zlom filme. Chceme hrať ďalej, ale potrebujeme aj nejakú istotu. Chceme, aby bola liga regulárna. Určite mužstvo neopustíme v ťažkých chvíľach. Osobne som pripravený hrať aj štvrtú ligu. Budem hrať za tento klub akúkoľvek súťaž,“ vyhlásil Lucarelli.

FC Parma má veľké dlhy v desiatkach miliónov eur. Klub prišiel minulý týždeň o tri dodávky a jeden osobný automobil, ktoré využíval v tréningovom centre. Klub má údajne pod zmluvou vyše 160 hráčov vrátane Slovákov Pavla Bajzu a Lukáša Haraslína a topí sa v dlhoch.

Pre neskoré plnenie finančných záväzkov dokonca v jesennej časti prišlo o jeden bod v tabuľke Serie A. Parma v minulosti vyhrala Pohár UEFA i Pohár víťazov pohárov. V januári z tímu pre dlhy odišiel útočník Antonio Cassano. Informácie zverejnil web Eurosportu.

Súčasný prezident klubu Giampietro Manenti je odhodlaný spraviť všetko, čo bude v jeho silách, aby účastníka Serie A uchránil pred bankrotom. Finančná situácia Parmy sa zhoršuje zo dňa na deň, hráči nevideli výplaty od začiatku sezóny 2014/2015.

Manenti sa v utorok stretne s primátorom mesta, aby prediskutovali možnosti záchrany klubu. „Nevzdávam sa, práve naopak. Pracujem na lepšej budúcnosti Parmy,“ vyhlásil Manenti.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Parma