Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Bajza: Nehráme, ale chceme Parmu zachrániť

V FC Parma je dusno a situácia zostáva naďalej kritická. Popredný taliansky futbalový klub s veľkou tradíciou a úspechmi má obrovské dlhy, ktoré sa odhadujú na desiatky miliónov eur a nenastúpil v nedeľu na ligový zápas s Udinese.

22.02.2015 18:36
Pavol Bajza Foto: ,
Pavol Bajza.
debata

V aktuálnom kádri sú aj dvaja Slováci – brankár Pavol Bajza, ktorý prišiel do Parmy pred vyše dvoma rokmi a talentovaný krídelník Lukáš Haraslín, ktorý si tento mesiac odkrútil v parmskom drese krátku premiéru v Serii A.

„Sedím doma a sledujem iné zápasy v televízii,“ vyjadril sa včera popoludní pre Pravdu 23-ročný žilinský rodák Bajza, ktorý prestúpil do Parmy z Dubnice nad Váhom. „Nehrá sa preto, lebo sme to odmietli my hráči. Zatiaľ zápas odložili na neurčito. Päť mesiacov sme nedostali výplatu. Aj mne klub dlží nejaké peniaze, ale som na tom lepšie ako ostatní, lebo som bol na jeseň na hosťovaní v Crotone. Vrátil som sa do klubu v januári.“

Klub má nového majiteľa, už tretieho v tomto ročníku. Pred desiatimi dňami ho prevzal Giampietro Manenti, ktorý ho kúpil od rusko-cyperského konzorcia. „Zatiaľ sa však nič nezmenilo, počúvame iba sľuby. Situáciu začal riešiť taliansky zväz. Doteraz sa o pomery v klube nestaral, až keď sa vyhrotili. S jeho zástupcami, ale aj s primátorom Parmy sme rokovali v piatok, vášnivé debaty trvali vyše tri hodiny. Bolo to dosť nervózne a emotívne. Zväz má záujem, aby mužstvo súťaž dohralo, navrhuje nejaké riešenia, mohol by pomôcť aj s uhradením dlhov, uvidíme, čo sa stane tento týždeň.“

Na Štadióne Ennia Tardiniho vládne napätie a slovenský brankár nevylučuje ani najhorší scenár. „Ak sa pomery nezlepšia, nebudeme hrať. Aj keby sme už nenastúpili do konca sezóny. Za nami stojí aj tréner Donadoni. Hráči nie sú na tom najhoršie, majú z čoho žiť a neumrú od hladu. Ide však najmä o zamestnancov klubu, ktorý takmer pol roka nevideli peniaze a živia rodiny. Sme s nimi solidárni,“ vysvetľuje Bajza, ktorý má zmluvu v Parme až do roku 2018.

Tím je posledný v tabuľke s veľkou stratou a sotva sa zachráni. Už mu odrátali bod za nevyplatenie miezd a hrozia mu ďalšie sankcie. „Už je to asi beznádejné, teraz ani nejde o udržanie sa v súťaži, ale o to, aby klub nezanikol. Musíme dohrať súťaž, aby mužstvo mohlo v budúcom ročníku pôsobiť v druhej lige. Ak sa nezmenia finančné pomery, hráči budú voľní a môžu Parmu opustiť. Mal som nejaké ponuky aj v zime, ale nakoniec sme sa dohodli, že sa pokúsime ešte zachrániť klub,“ rozlúčil sa Pavol Bajza.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #FC Parma #Pavol Bajza