Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Plzni chcú titul aj pre vážne chorého stopéra Čišovského

Futbalisti Plzne majú v jarnom boji o český ligový titul o motiváciu naviac. Majstrovský pohár chcú vybojovať aj pre zraneného spoluhráča Radima Řezníka a chorého Mariána Čišovského.

18.02.2015 16:46
Marián Čišovský Foto:
Marián Čišovský.
debata

Vedia však, že jednobodový náskok na čele tabuľky po jeseni pred druhou Spartou je minimálny, preto bude dôležité od úvodu jari predvádzať maximálne výkony.

„Chceme bojovať o titul a motivácia je naozaj vysoká. Z hráčov to cítim. Pri pohovoroch mi hovorili, že titul chcú aj pre Mariána, ktorý je vážne chorý. Teraz k tomu pribudol ešte zranený Radim. Naozaj ma ich prístup dojal,“ povedal tréner Miroslav Koubek v rozhovore pre klubový web. Zranenie stabilného člena základnej zostavy Řezníka považuje Koubek za veľkú ranu.

„To je jediný naozajstný problém a najčiernejší bod prípravy. Radim bol navyše vo výbornej forme. Ale máme tak silný káder, že si s tým musíme poradiť,“ vyhlásil Koubek, ktorý má na teraz na výber medzi reprezentantmi Františkom Rajtoralom a Romanom Hubníkom.

V zime navyše Plzeň posilnila obranu o mladého stopéra Jána Baranka z Ostravy a útočníka Aidina Mahmutoviča z Teplíc, ktorý strelil päť z 13 gólov Viktorie počas zimy. Tomu uvoľnil miesto Marek Bakoš, ktorý zamieril do Liberca. Inak zostal káder stabilizovaný.

Počas prípravy zohrala Plzeň osem zápasov s bilanciou štyroch výhier, jednej remízy a troch prehier vrátane generálky s Krasnodarom 0:2. „Mali sme vždy ťažkých a kvalitných súperov na európskej úrovni. Niečo sa podarilo lepšie, niečo menej, ale to je normálne. Pri generálke už asi chlapci mali v hlave skôr ligový štart,“ hodnotil Koubek.

Vie, že práve sobotňajší úvodný zápas jari proti Českým Budějoviciam bude pre Plzeň veľmi dôležitý. „V našom postavení je každé stretnutie ťažké, pretože ho musíme zvládnuť a nezaváhať. Bude tam určite tá zdravá nervozita, pretože potrebujeme dobre vykročiť,“ upozornil Koubek.

Hoci sám pociťuje veľký tlak, situáciu mu vraj uľahčuje pozitívna nálada v kabíne. „Kabína sa do pozitívneho myslenia a dobrej nálady núti sama. Žije vtipom a ja na chlapcov v tomto smere nemusím nijako apelovať. Je to tu tak nastavené od mojich predchodcov a v tom to mám jednoduchšie,“ pripustil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Marián Čišovský