Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Grajciar bude útočiť na poľský titul. Tretí v kariére

Matúš Putnocký, Erik Jendrišek, Erik Grendel, Kristian Kolčák, Peter Grajciar... Všetko poprední slovenskí futbalisti, ktorí si uplynulý víkend odkrútili premiéru v nových poľských mužstvách.

18.02.2015 09:00
Peter Grajciar, futbal Foto: ,
Peter Grajciar si v kariére obliekol aj dres futbalovej reprezentácie.
debata

Posledný z nich, ofenzívny stredopoliar Grajciar, si otvoril aj strelecký účet. Svojmu tímu Slasku Vroclav, ktorý útočí na titul, pomohol k remíze s Cracoviou v Krakove (1:1).

„Z gólu mám radosť, ale mrzí ma, že nestačil na zisk troch bodov. Zaváhal aj líder súťaže Legia Varšava, prehral nečakane doma s Bialystokom, takže sme sa mohli vyšvihnúť už na čelo tabuľky,“ zareagoval v rozhovore pre Pravdu skúsený futbalista, ktorý si zahral v najvyšších súťažiach v piatich krajinách a vybojoval dva tituly – český so Slaviou Praha a gruzínsky s Dynamom Tbilisi.

Vo Vroclave pôsobí takmer dva mesiace, absolvoval s novým tímom zimnú prípravu a súťažnú premiéru si odkrútil už niekoľko dní pred ligovým debutom, v pohárovom zápase s najväčším súperom Legiou Varšava. „Doma sme len remizovali 1:1, preto nás čaká o necelé dva týždne náročná odveta,“ dodáva 31-ročný rodák zo Zvolena.

Legiu, ktorej oporou sú dvaja Slováci Kuciak a Duda, považuje za silného súpera. „Má najvyšší rozpočet, môže si najviac dovoliť, ale je to šport a môže sa stať všetko, budeme s ňou bojovať o titul, pokiaľ bude žiť naša šanca,“ pokračoval Grajciar.

Pôsobil nielen v slovenskej a českej lige (dobré sezóny zažil v Slavii i Sparte), ale aj v Turecku a Gruzínsku. „Veľmi milo ma prekvapili podmienky v Slasku, to ako sa tu profesionálne pracuje a ako klub napreduje. To som doteraz asi nikde nezažil, hoci som bol v kluboch, kde vtedy všetko fungovalo. Finančne som to mal lepšie v Turecku, asi i Gruzínsku, ale v Poľsku je to zasa zaujímavejšie z futbalového hľadiska. So Slovenskom sa ťažko porovnáva. Už len preto, že na pohárový zápas prišlo na náš štadión minulý týždeň šestnásť tisíc divákov,“ približuje.

Aj on zaregistroval, že v zime zamierilo do poľskej najvyššej súťaže viacero Slovákov. „Neviem, či to bola len náhoda, ale asi to súvisí najmä s dobrou výkonnosťou slovenských futbalistov. V Poľsku som necelé dva mesiace, ťažko sa mi zatiaľ hlbšie hodnotí, ale domáci futbalisti majú svoju kvalitu, sú dobre fyzicky pripravení. Pre Slovákov je dôležité, že v Poľsku si nemusia dlho zvykať, prostredie je veľmi podobné ako doma, rovnako jazyk, nesťahujú sa s rodinou ďaleko.“

V Slasku sa stretol aj s dvoma ďalšími slovenskými futbalistami – Róbertom Pichom a Milošom Lačným. „Máme dobré, kamarátske vzťahy. Miloš Lačný prišiel do klubu až po mne a čaká na svoju šancu. Určite príde, v príprave už nejaké góly strelil. Robo Pich je tu dlhšie, pozná dobre poľské prostredie a aj sa mu darí, patrí medzi najlepších strelcov v tíme i v celej súťaži,“ uzavrel Peter Grajciar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slask Vroclav #Peter Grajciar