Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi po takmer piatich rokoch prenechal penaltu spoluhráčovi

Hviezdny futbalista Barcelony Lionel Messi v stredajšom úvodnom semifinále Španielskeho pohára s Villarrealom (3:1) nečakane prenechal penaltu spoluhráčovi Neymarovi, ktorý ju nepremenil.

12.02.2015 19:48
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Argentínsky útočník je v katalánskom tíme hlavným penaltovým exekútorom a podobné gesto neurobil už takmer päť rokov.

Messi sa v barcelonskom drese naposledy vzdal pokutového kopu 21. marca 2010 v ligovom dueli so Zaragozou. Po svojom hetriku nechal v poslednej minúte zahrávať Švéda Zlatana Ibrahimoviča, ktorý uspel a uzavrel skóre na 4:2.

Nevydarená penalta v podaní Neymara

Proti Villarrealu odpískal rozhodca penaltu po ruke Matea Musacchia v 70. minúte za stavu 3:1. Podľa záberov televíznych kamier Messi požiadal ofenzívneho kolegu Neymara, aby sa jej ujal. Zaskočený Brazílčan neodmietol, ale nie príliš vydareným pokusom nechal len vyniknúť hosťujúceho gólmana Sergia Asenja.

„Normálne kope penalty Leo a Neymar je druhý na zozname. Rozhodnutie je na hráčoch, takže sa nejako dohodli na ihrisku,“ povedal novinárom tréner Barcelony Luis Enrique. „Tiež som bol hráčom a viem, ako je dôležité sebavedomie. Naším penaltovým exekútorom je Leo, ale v oboch mám plnú dôveru,“ doplnil bývalý španielsky reprezentant.

Reakcia Messiho po Neymarovom zaváhaní

Nie je známy presný dôvod, prečo Messi, ktorý v 41. minúte strelil na Nou Campe vedúci gól, prenechal pokutový kop Neymarovi. Fanúšikovia na sociálnych sieťach špekulujú, že išlo buď o veľkorysú ponuku spoluhráčovi, alebo štvornásobný držiteľ Zlatej lopty v danú chvíľu jednoducho cítil, že by Asenja neprekonal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #fc barcelona #Lionel Messi #Copa del Rey #Villareal