Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atraktívny víkend v Serii A. Neapol privíta Juventus, odohrá sa aj bitka o Rím

Všetky cestu vedú do Ríma, cesty rímskych futbalových fanúšikov povedú v nedeľu na Stadio Olimpico. Stánok s kapacitou 72 689 miest je domovom AS aj Lazia, v 18. kole najvyššej talianskej súťaže bude o 15.00 domácim prvý menovaný tím, ktorý sa v roku 2016 presťahuje na Stadio della Roma.

10.01.2015 09:30
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík ďakuje priaznivcom Neapola. Poteší ich v nedeľňajšom súboji proti Juventusu?
debata

Pôjde o prvé tohtosezónne „Derby della Capitale“, považované za najvyhrotenejšie mestské derby na Apenínskom polostrove. Celkovo to bude 175. zápas medzi týmito dvoma mužstvami. Historická bilancia hovorí pre mladší AS (zal. 1927), „vlci“ zvíťazili v 64 prípadoch. Lazio založené v roku 1900 uspelo 48-krát. V 62 dueloch nemala bitka o „večné mesto“ víťaza.

Najčastejšie, 34-krát, v nej nastúpil 38-ročný kapitán AS Francesco Totti. Najlepším strelcom je Dino da Costa, ktorý dal v druhej polovici 50. rokov minulého storočia v drese „giallorossi“ jedenásť gólov.

V aktuálnom ročníku Serie A sa darí obom klubom. Zverenci trénera Rudiho Garcíu sú so ziskom 39 bodov na druhej priečke, Lazio pod vedením kouča Stefana Pioliho je tretie s deväťbodovým odstupom.

Okrem súboja druhého s tretím je v rámci nedeľňajšieho programu najvyššej talianskej súťaže na programe ďalšie atraktívne stretnutie. Štvrtý SSC Neapol večer od 20.45 privíta úradujúceho majstra a lídra Juventus Turín. Ten sa bude chcieť slovenskému reprezentantovi Marekovi Hamšikovi a jeho spoluhráčom revanšovať za prehru vo finále Talianskeho superpohára. V katarskej Dauhe sa duel 22. decembra 2014 skončil v riadnom hracom čase 1:1, nerozhodný stav bol aj po následnom predĺžení (2:2). V rozstrele zo značky pokutového kopu uspeli zverenci Rafaela Beníteza a Hamšík ako kapitán prvý zdvihol trofej nad hlavu.

Od spomenutého finále odohrali obe družstvá v novom kalendárnom roku zatiaľ len po jednom stretnutí Serie A. Neapol zvíťazil na trávniku Ceseny 4:1, 27-ročný slovenský stredopoliar asistoval pri prvých dvoch presných zásahoch SSC v podaní Josého Callejóna resp. Gonzala Higuaína. Juventus na domácom ihrisku remizoval s Interom Miláno v „Derby d'Italia“ 1:1.

„Stará dáma“ sa v nedeľu pokúsi prelomiť nepriaznivú štatistiku, naposledy na štadióne San Paolo triumfovala v roku 2000. „Vždy sa tam hrá ťažko, už dávno sme tam nezvíťazili. Neapol má skvelý tím, ale my sme pripravení zvrátiť nepriaznivý trend,“ citoval slová záložníka Claudia Marchisia pre Sky Sport oficiálny klubový web Turínčanov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Serie A #AS Rím #Lazio Rím #SSC Neapol