Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čišovský má vážnu chorobu, bráni mu v návrate k futbalu

Nešpecifikovaná vážna choroba trápi slovenského futbalistu Viktorie Plzeň Mariána Čišovského.

05.01.2015 15:08
Slovensko, Švédsko, Čišovský Foto: ,
Marián Čišovský v reprezentačnom drese.
debata

Vedenie českého prvoligového klubu v pondelok potvrdilo informácie bulvárnych médií, že za absenciou slovenského stopéra nie je len zranené koleno, ale aj choroba, ktorej liečbe sa Čišovský intenzívne venuje.

„Chorobu si hráč neželá bližšie špecifikovať, klub samozrejme jeho rozhodnutia plne rešpektuje,“ uviedol generálny manažér Viktorie Adolf Šádek vo vyhlásení. „Doplniť môžeme len to, že Mariánovi naďalej beží platná hráčska zmluva (do júna 2016) a sám hráč sa venuje individuálnym cvičeniam. Je neoddeliteľnou súčasťou kabíny a dôležitým členom viktoriánskej rodiny,“ dodal.

Tridsaťpäťročný stopér naposledy nastúpil vlani v marci proti Libercu. Vtedy si zranil koleno a musel na operáciu. V letnej príprave naskočil do dvoch stretnutí a pôvodne mal byť k dispozícii už pre zápas Európskej ligy s Ploješťou. Nakoniec sa však znova ozvalo zranenie a od tej doby je Čišovský na maródke. Teraz vyšlo najavo, že za to môže aj vážna choroba.

„Vzhľadom k faktu, že Marián chce všetku svoju energiu venovať liečbe, ide o posledné vyjadrenie hráča i klubu k danej záležitosti. Zároveň klub prosí médiá aj fanúšikov, aby rešpektovali právo hráča na súkromie,“ uviedol Šádek.

Známa nie je ani žiadna prognóza. „Nie som lekár, takže ťažko povedať, či Marián stihne zasiahnuť do jarnej časti sezóny. Ale vyzerá to negatívne,“ povedal tréner Miroslav Koubek pri sobotňajšom štarte zimnej prípravy. Aj preto vedenie Plzne priviedlo z Baníka Ostrava mladého stopéra Jána Baranka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Marián Čišovský