Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Giroud si červenú zaslúžil, ale šialenec to nie je, tvrdí Wenger

Skrat a červená karta Oliviera Girouda, nepremenený pokutový kop Alexisa Sáncheza, ale aj vydreté víťazstvo domácich 2:1 priniesol piatkový súboj Arsenalu proti Queens Park Rangers v anglickej futbalovej Premier League.

27.12.2014 12:50
Oliver Giroud, Arsenal, červená karta Foto: ,
Oliver Giroud dostáva červenú kartu a odchádza do šatne.
debata

Od 37. min viedol Arsenal po hlavičke Alexisa Sáncheza 1:0, ale v 53. min prišiel o Girouda. Francúzsky útočník sa po bežeckom súboji o loptu na hranici šestnástky zrejme zavinene ocitol na zemi a reagoval tým, že súperovmu obrancovi Nedumovi Onuohuovi ťukol hlavou do čela. To všetko pred očami rozhodcu Martina Atkinsona, ktorý nemal inú možnosť ako horkokrvného Francúza poslať predčasne pod sprchy. Napriek tomu český útočník Tomáš Rosický vo svojom prvom zápase v sezóne v 65. min po prihrávke Sáncheza pridal druhý gól Arsenalu a hostia už len znížili na konečných 1:2 z ich pohľadu, keď sa v 79. min presadil Charlie Austin. Pokutový kop napálil do stredu bránky a vyšlo mu to. Mužstvo QPR prehralo na súperovom trávniku deviaty raz v sérii, čo je vyrovnanie negatívneho rekordu Premier League zo začiatku sezóny 1995/1996. Vtedy sa to „podarilo“ hráčom Boltonu.

Príjemnejšie pocity prežíval po zápase tréner Wenger, ktorý sa na lavičke Arsenalu dočkal štvorstého ligového víťazstva. Chválil za výkon najmä Čiľana Alexisa Sáncheza. „Pracoval veľmi tvrdo a dostal za to odmenu. Jeden gól strelil a druhý pripravil. Ani mu nemôžem vyčítať tú nepremenenú penaltu,“ cituje Wengera server Soccernet. K svojmu krajanovi Giroudovi, korý zbytočne oslabil mužstvo, už Wenger taký zhovievavý nebol. „Olivier stratil kontrolu a červenú kartu si zaslúžil. Kompletne to zmenilo dynamiku zápasu, ktorý sme mali dovtedy pod kontrolou. Olivier je však človek, ktorý ak urobí chybu, vie si ju priznať. Šialenec to nie je, také silné slovo by som nepoužil,“ povedal Wenger. Tak sa aj stalo, Giroud sa za svoj zákrok na Onuohu ospravedlnil. Nič to však nemení na tom, že Arsenalu bude chýbať v najbližších troch zápasoch v lige proti West Hamu a Southamptonu a v FA Cupe proti Stoke City.

Wenger mal po piatkovom zápase počas tzv. Boxing Day dôvod na radosť aj z historického pohľadu. Odkaučoval štvorsté víťazstvo v Premier League a celkovo šesťsté na lavičke Arsenalu. Charizmatický 65-ročný Francúz si na ňu sadol prvý raz už v roku 1996. „V závere sme sa triasli o víťazstvo. Boli sme nervózni a súper nás tlačil. V našej hre zohráva dôležitú úlohu mentálny aspekt. Najmä v závere zápasu, keď ešte nie je rozhodnuté o výsledku, je to veľmi dôležité,“ priznal Wenger.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Arsenal Londýn #18. kolo #Olivier Giroud