Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Špina pod koberec

Jednou vetou v oficiálnom komuniké uzavrel výkonný výbor SFZ škandál mladých futbalistov. Nevyplatí im za tri zápasy, po ktorých si vyhadzovali z kopýtka, štartovné. Dajsamisvete.

03.12.2014 18:25
debata (2)

Nejde o to, či je suma vysoká či nízka (aj tak ju verejnosť nepozná). Dôležitejšie je, čo sa v Senci pri bujarom žúrovaní mladíkov v reprezentačných dresoch dialo. Neznámy autor kydá hnoj a pustil si fantáziu na špacír (?): alkohol tiekol potokom, hráči sa opíjali, obťažovali hostí, napadli recepčnú, naháňali prostitútky, demolovali zariadenie, zviazali ochrankára… Orgie sa vraj nediali raz.

Na tím sa zviezla špina, ktorú šéf zväzu dávnejšie potvrdil slovami, že „na osemdesiat percent je to pravda“. Na ktorých osemdesiat? To, čo sa objavilo v udaní, je prisilná káva, aj keby to bola pravda len na tridsať… Pokuta vyznieva ako bagateľ. Ak je všetko pravda, mladíci by si mali (aspoň na čas) vyzliecť reprezentačné dresy. Ak nie, zaslúžia si ospravedlnenie. Najmä tí, ktorí v tom nelietajú.

O štartovné prišli pred časom aj väčšie esá (Hamšík, Stoch, Weiss, Guéde), ktoré si vyrazili v Senci na diskotéku, čo bol v porovnaní s poslednou aférou len neškodný úlet. Škandál je tiež to, že šéfov, čo sú zodpovední za národný tím a figurujú v nomináciách ako lídri výprav, naviguje teraz anonym.

Poriadky začal robiť za pochybných okolností niekto, kto sa bál podpísať. Zväz čušal, teraz je na ňom, aby v nich transparentne pokračoval a aféru nezniesol zo sveta vetou v komuniké. Nestačí, aby si to odskákali traja činovníci, ktorých nie je veľký problém obetovať a poslať na popravu na disciplinárku. Táto špina sa pod koberec už zamiesť jednoducho nedá.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Disciplinárna komisia SFZ #sfz