Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Šatka čaká na štart v Premier League

Slovenský futbalista Ľubomír Šatka ešte v utorok predpoludním v rozhovore pre Pravdu potvrdil, že netrpezlivo čaká na šancu nastúpiť prvý raz v drese Newcastlu United v zápase anglickej Premier League.

04.12.2014 08:30
Ľubomír Šatka Foto:
Ľubomír Šatka v drese Newcastlu United.
debata (1)

„Viacerí hráči majú zdravotné problémy, ich štart je neistý a dôležité slovo bude mať lekár. Tréner oznámi zostavu až pred stretnutím na taktickej porade,“ vravel rodák z Ilavy, ktorý sa so spoluhráčmi chystal na večerný súboj v 14. kole na pôde predposledného Burnleyu. Štart v zápase by bol pre neho krásny darček, práve v utorok mal 19 rokov. Šancu od trénera Alana Pardewa však nedostal.

„Trošku som dúfal, že to vyjde, v takom duchu sa vyjadroval aj tréner, ale nakoniec dvoch obrancov dali lekári dokopy. Aj keď neboli stopercentne v poriadku, nastúpili, tréner trochu riskoval. Keby však postavil hráča ako ja, ktorý nemá žiadne skúsenosti, tiež by to asi bolo pre neho riziko,“ približoval slovenský stopér po stretnutí, v ktorom sa zrodila remíza 1:1.

Šatka tvrdil, že jeho mužstvo nakoniec remízu bralo, hoci pred súbojom bolo miernym favoritom. „Sme na tom v súťaži lepšie ako súper, lenže domáci otvorili skóre a my sme hrali do prestávky zle. Po nej sme sa zlepšili, zaslúžene sme vyrovnali, aj tréner vyslovil spokojnosť. Celkovo vládne v klube pohoda, pohybujeme sa v strede tabuľky. Začiatok sezóny sme nemali najlepší, ale postupne sme sa chytili a prišli aj lepšie výsledky,“ pokračoval Šatka. V prvom tíme si zahral už niekoľkokrát, ale vždy len v príprave, raz v nej dostal šancu aj v základnej zostave. „Kým v juniorke mi patrí môj tradičný stopérsky post, tréner Pardew ma staval v áčku na pravú stranu obrany,“ dodal.

Po utorku je otázne, kedy zažije premiéru aj v najvyššej súťaži. „Ako som spomenul, v tíme vládne veľká maródka, čo mi trochu dávalo nádej. Keď sa však zranení spoluhráči doliečia, konkurencia bude zasa stúpať. Skôr to vyzerá tak, že v tejto sezóne to nestihnem, pôjdem na hosťovanie do nižšej súťaže. Už som o tom s trénerom hovoril, momentálne by to bolo asi najlepšie riešenie. Verím, že moja šanca príde,“ zdôrazňuje.

Bývalý dubnický hráč netrénuje s áčkom pravidelne, pretože kmeňovo ešte stále patrí do juniorky. V nej je kapitán a mužstvo vedie svoju súťaž. V Newcastle pôsobí vyše dva roky, najskôr bol členom mládežníckych výberov a v marci tohto roku podpísal profesionálnu zmluvu.

„Som v Newcastle veľmi spokojný, už som si tu zvykol. Páči sa mi mesto, našiel som si priateľov, vybudoval zázemie. Keď mám voľno, veľa času trávim so svojou anglickou priateľkou Laurou, ale musím sa teraz aj viac učiť, pretože diaľkovo študujem na dubnickej priemyslovke a čoskoro ma čaká maturita,“ vysvetľuje.

V Premier Legue si doteraz zahrali trinásti Slováci, Šatka má najbližšie k tomu, aby sa stal štrnástym. Prvý bol Vladimír Kinder, ktorý zažil premiéru v drese FC Middlesbrough proti Sheffieldu Wednesday pred vyše sedemnástimi rokmi (1. marca 1997). Momentálne nastupuje v najvyššej anglickej súťaži jediný slovenský futbalista, takisto stopér, Martin Škrtel v FC Liverpool.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Newcastle United #Ľubomír Šatka