Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrošovského potešilo víťazstvo v šlágri jesene, Sparta sklamala

Najsledovanejší súboj jesene v českej najvyššej futbalovej súťaži sa skončil víťazstvom Viktorie Plzeň nad Spartou Praha 2:0. Domáci si vďaka triumfu upevnili pozíciu na čele tabuľky a pred úradujúcim majstrom majú štvorbodový náskok. Súboj bol pre Spartu aj generálkou na štvrtkový duel Európskej ligy UEFA, v ktorom doma privíta od 21.05 h Slovan Bratislava.

02.11.2014 11:30
Patrik Hrošovský Foto:
Patrik Hrošovský predvádza v Plzni kvalitné výkony.
debata

Sobotňajší zápas 13. kola českej ligy sa lámal hneď v úvode. Sparta nevyužila nádejnú možnosť a v 12. min inkasovala z rohového kopu a po ďalších jedenástich minútach aj z rýchleho brejku. Hostia v Plzni sklamali, počas stretnutia ani raz netrafili do priestoru bránky. „Dosiahli sme cenné víťazstvo a odskočili súperovi v tabuľke. Na zápas sme sa dobre pripravili a vyhrali zaslúžene. Zvolili sme dobrú taktiku a všetci sme dali do súboja veľké odhodlanie. Potvrdili sme naše kvality. Nepovedal by som, že to bol vyhrotený zápas, hralo sa férovo,“ hodnotil na klubovom webe zápas slovenský futbalista Patrik Hrošovský. Slovenský brankár Matúš Kozáčik vychytal čisté konto vo štvrtom súboji v rade. „Darí sa nám a verím, že to pôjde takto aj ďalej a bude to super,“ dodal Hrošovský.

V 12. min poslal Patrik Hrošovský presný center z rohu na hlavu Hejdu, ktorý k žrdi otvoril skóre. Po slabom dôraze Kedeřábka v 23. min v súboji s Pilařom sa dostal do brejku Hořava a Bičíka ľahko prehodil. Súboj najlepšieho útoku a najlepšej obrany ligy tak vyhrala ofenzívna formácia Plzne. Kým domáci išli do všetkých súbojov naplno, hostia totálne v dôraze a pristupovaní k súperovi vyhoreli. Po získaní dvojgólového náskoku Viktoria kontrolovala súboj a snahu Pražanov o útok ľahko eliminovali. „Viac sme chceli. Rozhodlo naše nasadenie. Mali sme veľkú chuť a túžbu odčiniť posledné zápasy, ktoré sa nám so Spartou nepodarili,“ vyhlásil podľa iDnes.cz kapitán Plzne David Limberský a pokračoval: „Nechcem veľmi chváliť trénera, aby som si to neodniesol od spoluhráčov, ale zvolil dobrú taktiku. Nechceli sme zaliezať, hrali sme dosť vysoko, sparťanom sme narúšali rozohrávku. Potom nemali čas a ani priestor, aby niečo vytvorili. Naopak, my sme vyrážali do nebezpečných protiútokov. Po prvom góle sa nám hralo dobre.“

Sparťania proti nabudenému súperovi vyzerali občas ako mátohy. „Chceli sme v Plzni bodovať, aby nenarástol rozdiel v tabuľke. Je to teraz pre nás komplikácia a varovanie, aby sme si jasne pomenovali chyby a prečo sme hrali zle. Pre vývoj zápasu bol určujúci prvý gól. Domácim dodal dosť energie, aj vďaka tomu pridali druhý, čo bola pre nás citeľná rana. Domácim narástli krídla a na nás padla deka,“ priznal podľa iDnes.cz tréner Sparty Vítězslav Lavička.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Viktoria Plzeň #Patrik Hrošovský #Synot liga