Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedvěd: Totti nikdy nehral za tak veľký klub a nevie, o čom hovorí

Čech Pavel Nedvěd sa ohradil proti výrokom kapitána AS Rím Francesca Tottiho, ktorý sa po vypätom nedeľňajšom šlágri talianskej futbalovej ligy na ihrisku Juventusu hneval na súpera, ktorému pomohli k víťazstvu aj dve sporné penalty.

07.10.2014 16:44
Francesco Totti Foto:
Francesco Totti.
debata (1)

„Neviem, či nás porazil rozhodca, ale určite to nebol Juventus. Nech si hrajú vlastnú ligu,“ vyhlásil Totti po prehre 2:3 so „Starou dámou“, ktorá v roku 2006 za ovplyvňovanie zápasov prišla o dva tituly a spadla do druhej ligy . Nedvěd, ktorý zastáva po skončení kariéry v Juventuse funkciu riaditeľa, na jeho adresu uviedol, že nevie, o čom hovorí.

„Uznávam Tottiho, pretože je to skvelý šampión, ale jeho slová ma naštvali. Keby toto po šiestom kole ligy povedal kapitán môjho tímu, neviem, či by tým kapitánom zostal,“ povedal bývalý český reprezentant v televíznej futbalovej relácii Tiki Taka.

„Nikdy nehral za tak veľký tím, ako je Juventus. Preto tomu nerozumie. Keď pracujete alebo hráte za Juve, všetci sú proti vám. A poviem ešte viac – ovplyvňuje to aj správanie rozhodcov, ktorí sa boja odpískať čokoľvek v náš prospech,“ pustil sa Nedvěd do polemiky s 38-ročným Tottim, ktorý je celú kariéru verný AS Rím.

Niekdajší kapitán Česka okomentoval aj sporné momenty v stretnutí. „Kontakt medzi Holebasom a Marchisiom? Podľa mňa penalta, bolo tam postrčenie. Faul na Pogbu? Baviť sa o centimetroch mi pripadá smiešne. (Rozhodca) Rocchi videl, že je Pogba vo vápne a rozhodol sa odpískať penaltu. Podľa mňa je to jednoznačná penalta,“ povedal Nedvěd k situácii z konca prvého polčasu, kedy Carlos Tévez svojou druhou penaltou vyrovnal na 2:2. V 86. minúte potom dal víťazný gól Leonardo Bonucci.

„Môže niekto po šiestom kole tvrdiť, že liga nie je fér? Keď sa odteraz niečo stane, čo budeme robiť?“ uviedol Nedvěd a zastal sa rozhodcu Gianlucu Rocchiho. „Je to jeden z najtalentova­nejších rozhodcov v Taliansku,“ do­dal.

Šéf talianskeho futbalu Carlo Tavecchio po kontroverznom dueli uviedol, že bude u FIFA presadzovať zavedenie opakovaných televíznych záberov, ktoré by pomáhali rozhodcom. „Taliansko je pripravené to otestovať,“ povedal. Nedvědovi sa však táto možnosť nepozdáva. „Výrazne by to ubralo futbalu na kráse,“ myslí si vicemajster Európy z roku 1996.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francesco Totti #Pavel Nedvěd