Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trest za potupnú prehru. Na autobus Palmeiras lietali kamene a fľaše

Kamene a fľaše z rúk skupinky rozhorčených fanúšikov lietali na autobus brazílskeho futbalového klubu Palmeiras po nedeľňajšej ligovej prehre 0:6 na pôde tímu Goiás Goiania.

22.09.2014 21:00
Grécko, štrajk Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Pri incidente pred miestnym hotelom zasiahla polícia, nepokoje sa zaobišli bez zranení.

V pondelok pri návrate do Sao Paula odmietli hráči a ďalší členovia výpravy použiť verejné letiskové priestory z obáv pred pokračovaním atakov. Priamo z lietadla zamierili do pristaveného autobusu, ktorý ich odviezol do centrály klubu.

„To, čo sa stalo, je veľmi neobvyklé. Teraz sa treba pohnúť vpred a nájsť riešenia. Veci nemôžu zostať v takomto stave. Musíme zmeniť prístup, aby sme prívržencov naplnili nádejou v pozitívny obrat,“ podotkol kouč Dorival Júnior, ktorý úraduje len necelé tri týždne.

Pre Palmeiras to v nedeľu bol najväčší ligový debakel od roku 1981. Šestku dostali aj v roku 2011 v národnom pohári a vlani v lokálnom šampionáte. Dokonca sedem gólov dostali v pohári v roku 2003.

Nespokojnosť priaznivcov smeruje najmä k prezidentovi organizácie Paulovi Nobremu, ktorého obviňujú z nevydarených transferov počas jeho pôsobenia vo funkcii.

Palmeiras sú po 23. kole na poslednej 20. priečke s bilanciou 6–4–13 a skóre 18:36. Pod čiarou zostupu sú však len o jediný bod. Klub tento rok oslavuje storočnicu svojej existencie, počas ktorej získal osem domácich titulov (naposledy v roku 1994), ale aj kontinentálny Pohár osloboditeľov 1999.

debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #Palmeiras