Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Korupčná aféra a vykupovanie hráčov. Hapal vyzýva na pomoc Olomoucu

Českému trénerovi slovenského futbalového klubu FK Senica Pavlovi Hapalovi nie je ľahostajný osud Sigmy Olomouc. Klub, v ktorom začínal s profesionálnou kariérou, po zostupe do druhej ligy upadá.

17.09.2014 15:25
Pavel Hapal Foto: ,
Pavel Hapal.
debata

Hapal spolu s ďalším bývalým českým reprezentantom a klubovou legendou Tomášom Ujfalušim stoja za verejnou výzvou „Spojme sily pre Sigmu“. „Mimoriadna situácia si vyžaduje mimoriadne prístupy k jej riešeniu,“ uvádzajú.

Sigma zažíva ťažké časy. Po tridsiatich rokoch zostúpila z najvyššej súťaže, za sebou má tiež korupčnú aféru a škandál s vykupovaním hráčov. Finančná stabilita je do značnej miery závislá od podpory spolumajiteľa klubu Josefa Lébra, ktorý je zároveň najväčší akcionár. Ďalšími dvoma sú mesto a združenie SK Olomouc Sigma MŽ.

„Pretože nám táto situácia nie je ľahostajná, rozhodli sme sa verejne vstúpiť do tohto pre klub nepriaznivého a nebezpečného vývoja a vyjadriť názor nielen náš, ale sme si istí, že i mnohých ďalších sympatizantov Sigmy,“ píše sa vo výzve, pod ktorú sa podpísali okrem Hapala a Ujfalušiho aj predseda fanúšikovského spolku Sigma United Tomáš Vaida a olomoucký podnikateľ Roman Burlík, niekdajší člen predstavenstva Sig­my.

Ďalší podporovatelia sa medzitým pridávajú k výzve na webovej stránke spojmesilypro­sigmu.cz. „Sme presvedčení, že zostup Sigmy neprišiel z čistého neba. Základným bodom zlomu sa stala takzvaná korupčná aféra. Ponúkame preto všetkým činovníkom zodpovedným za ďalšie smerovanie Sigmy dialóg, ako zvrátiť negatívny vývoj,“ uvádzajú Hapal a spol. vo výzve.

Podľa dostupných informácií je v hre aj variant, že by aspoň jedna z dvoch spomenutých klubových legiend mohla pôsobiť v predstavenstve Sig­my.

Bývalý stredopoliar Hapal hrával za Olomouc až štyrikrát v rokoch 1986 – 1988, 1990 – 1992, 1998 – 1999 a napokon 2000 – 2001. Šéfom realizačného tímu FK Senica je od tohtoročného marca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #Sigma Olomouc