Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rio Ferdinand: Terry pre mňa navždy ostane najväčší idiot na svete

Už tri roky, odkedy údajne rasisticky urážal jeho brata Antona, nemôže Rio Ferdinand prísť na meno svojmu bývalému spoluhráčovi z anglickej futbalovej reprezentácie Johnovi Terrymu.

14.09.2014 15:45
Rio Ferdinand Manchester Foto: ,
Rio Ferdinand.
debata (1)

Dlhoročný zadák Manchestru United, ktorý aktuálne pôsobí v Queens Park Rangers, v autobiografii podľa The Guardian nenašiel pekného slova na hviezdu obranných radov FC Chelsea.

„John Terry bude pre mňa navždy najväčší idiot na svete. Ako kapitán Anglicka a môj partner zo stredu obranu mohol ľuďom ušetriť mnoho bolesti, ak by povedal, že slovný rasistický atak z jeho strany vyvstal v zápale hry a ospravedlňuje sa. Myslím si, že práve to bolo príčina, ale nikdy nám s bratom nedal šancu odpustiť mu,“ prezradil s odstupom času Rio Ferdinand, ktorý v rokoch 1997 – 2011 mal na sebe 81-krát dres anglickej reprezentácie.

Rasovo motivovaný verbálny atak sa vraj udial 23. októbra 2011. Terry obvinenia poprel, hoci priznal, že s Antonom Ferdinandom, futbalistom tmavej pleti, sa „nerozprával najslušnejšie“. Prípad sa dostal až na súd, ktorý rozhodol o Terryho nevine.

„Napriek získaným informáciám nie je možné určiť presné slová, ktoré John Terry v danom čase vyslovil. Je nevyvrátiteľným faktom, že nikto nedodal priamy dôkaz o tom, čo pán Terry povedal a ako to povedal,“ prečítal sudca. Vtedajší tréner reprezentácie „Albiónu“ Fabio Capello odstúpil pod vplyvom rozhodnutia Anglickej futbalovej asociácie (FA) odobrať Terrymu kapitánsku pásku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #John Terry #Rio Ferdinand