Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý zápas Španielskeho superpohára bez víťaza, Rodríguez skóroval, Ronaldo sa zranil

Futbalisti Realu Madrid remizovali v utorkovom prvom zápase Španielskeho superpohára s mestským rivalom Atléticom 1:1.

20.08.2014 08:57 , aktualizované: 12:06
James Rodríguez Foto: ,
James Rodríguez sa teší z gólu.
debata

Na Štadióne Santiaga Bernabéua diváci dlho nevideli gólovú akciu, na radosť domácich fanúšikov napokon prišla desať minút pred koncom, keď sa po prihrávke Karima Benzemu presadila nová akvizícia z AS Monaco James Rodríguez.

Zostrih zápasu Real Madrid - Atlético Madrid

Pre najlepšieho strelca uplynulých MS v Brazílii to bol premiérový gól v drese „bieleho baletu“.

„Som šťastný, toto bol deň, o ktorom som sníval. Strelil som prvý gól, ale chceli sme vyhrať a to sa nám bohužiaľ nepodarilo,“ konštatoval Rodríguez.

„Je to škoda, pretože sme určite mali na víťazstvo. Mali sme zápas vo svojich rukách, teraz jednoducho musíme vyhrať na súperovom ihrisku. Pre nás ako veľký tím je jedno, kde hráme. Musíme vyhrávať aj vonku,“ dodal.

V novom pôsobisku sa cíti stále lepšie. „Zvykám si kúsok po kúsku, tréning po tréningu. Zlepšujem sa. Verím, že som schopný strieľať oveľa viac gólov. Trebárs hneď v odvete, kde by som chcel pomôcť tímu k víťazstvu,“ dodal Rodríguez.

Za výkon ho pochválil aj tréner Carlo Ancelotti. „James si viedol naozaj dobre, celý tím bol v druhom polčase priamočiarejší. Ten gól mu dodá sebavedomie,“ povedal taliansky kouč.

Do odvety, ktorá je na programe v piatok 22. augusta o 22.30 h SELČ na Štadióne Vicenteho Calderóna, však pôjdu spokojnejší hostia, pretože tesne pred koncom dokázal vyrovnať Raúl García.

V zápase sa zranil útočník Cristiano Ronaldo a až ďalšie vyšetrenia ukážu, ako dlho bude musieť portugalský reprezentant pauzovať.

„Cristiano zacítil bolesť v zadnom stehennom svale na ľavej nohe a nebol v pohode. Teraz absolvuje vyšetrenia a testy, nevyzerá to vážne,“ citovala stránka goal.com slová talianskeho kormidelníka Realu.

Španielsky superpohár – utorok – prvý zápas:
Real Madrid – Atlético Madrid 1:1 (0:0)
Góly: 81. J. Rodríguez – 88. R. García

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid #James Rodríguez #Španielsky superpohár