Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho si pred začiatkom anglickej ligy rýpol do Wengera, či Guardiolu

Portugalský futbalový kormidelník José Mourinho nezostal nič dlžný svojej povesti a pred začiatkom novej sezóny anglickej futbalovej súťaže Premier League 2014/2015 nepriamo podpichol niekoľko svojich trénerských kolegov.

16.08.2014 14:54
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Päťdesiatjedenročný rodák zo Setubalu je podľa jeho slov pod najväčším tlakom spomedzi všetkých kormidelníkov v súťaži. „Prečo je to tak? Niektorí majú desať rokov na to, aby niečo vyhrali. Ja mám len dva,“ povedal „The Special One“, čím narážal na deväť rokov trvajúce čakanie na trofej v podaní Arsenalu Londýn pod vedením Arséna Wengera, ktoré ukončilo až májové víťazstvo vo finále FA Cupu nad Hullom City (3:2).

Portugalčan zároveň uviedol, že nebol nikdy typom trénera, ktorý ťažil z práce svojich predchodcov. „Pokiaľ ide o výber tímu, tak v tom nie som veľmi inteligentný. Rád pracujem a budujem. Nemám rád ľahké úlohy a takisto robotu v kluboch, na ktorých pracovali tréneri predo mnou. Neuznávam tzv. príchody na čas, keď si len pozbierate ovocie zo stromov,“ rozhovoril sa pre portál goal.com kormidelník FC Chelsea, čím si znovu „rypol“ do starých rivalov Pepa Guardiolu, ktorý prišiel do Bayernu Mníchov po zisku „treble“ a Manuela Pellegriniho, ktorého Manchester City skončil v minulých dvoch sezónach na druhom, resp. prvom mieste v anglickej lige.

„Keď som prišiel do Porta, sezónu predtým obsadilo 5. priečku. Keď som prijal ponuku Realu Madrid, kde sa nachádzal? Kde bol Inter Minálo predo mnou? Po mojom minulosezónnom príchode do Chelsea, som tu mal dva tímy – jeden končil a druhý čakal na svoje zrodenie, pričom sme hrali v jedinej lige na svete, kde štyri, päť či šesť mužstiev bojuje o titul,“ uviedol Mourinho a na záver dodal: „Na konci sezóny vy, fanúšikovia, hráči a predovšetkým môj šéf, majiteľ a predsedníctvo klubu posúdite moju prácu.“

FC Chelsea odštartuje novú sezónu Premier League v pondelok 18. augusta na ihrisku nováčika Burnley.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #Arsenal Londýn #Josep Guardiola #José Mourinho #Chelsea FC