Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusnáka vyspieval po premiére plný štadión

Vypredaný štadión v Leeuwardene skandoval uplynulú sobotu meno mladého slovenského futbalistu Alberta Rusnáka. Kmeňový hráč Manchestru City zažil v holandskom tíme SC Cambuur Leeuwarden parádnu premiéru.

12.08.2014 09:00
Albert Rusnák Foto: ,
Albert Rusnák (v strede).
debata

V úvodnom kole nového ročníka najvyššej súťaže sa uviedol krásnym gólom proti Twente Enschede. „Je to príjemný pocit, keď celý štadión spieva vaše meno, vyhlásili ma za muža zápasu, ale k úplnej spokojnosti mi chýbalo víťazstvo. Tesne pred koncom súper vyrovnal a zápas sa skončil 1:1,“ približoval 20-ročný prešovský rodák.

V hľadisku boli aj jeho rodičia, otec je bývalý úspešný futbalista i slovenský reprezentant. „Som šťastný, že videli moju úspešnú súťažnú premiéru. Mama mala práve narodeniny, tak môj prvý holandský gól patrí jej.“

Jeho nový klub je známy výbornými fanúšikmi. „Hovorí sa, že patria k najlepším v Holandsku a prvé skúsenosti to potvrdzujú. Štadión nie je veľký, má kapacitu desaťtisíc divákov, ale býva vždy plný, tak to bolo aj v úvode ligy.“

V tíme súpera, v Twente, pôsobili aj slovenskí futbalisti, najúspešnejší bol Miroslav Stoch, ktorý získal s mužstvom holandský titul. „Miňo tu má stále zvučné meno, tu nakopol svoju ďalšiu kariéru. Všetci vedia, že Stoch je Slovák a už si aj všimli, že do Cambuuru prišiel ďalší slovenský futbalista,“ pripomenul Rusnák.

V minulom ročníku hosťoval v Oldhame, neskôr strávil mesiac v Birminghame City. „Chcel som sa dostať do Holandska a som rád, že to vyšlo. Považujem to za posun v kariére. V Cambuure som spokojný, moje prvé dojmy sú veľmi dobré. Som príjemne prekvapený, pretože klub má jeden z najnižších rozpočtov v holandskej lige, ale podmienky sú výborné a aj výsledky solídne, veď vlani skončilo mužstvo na 11. mieste z osemnástich účastníkov. Máme aj teraz kvalitný tím,“ pripomína.

Zdôrazňuje, že ho najmä teší, že konečne hrá futbal. „Predtým som hosťoval v druhej a tretej anglickej lige a tam to bolo skôr o fyzickom nasadení, v zápase boli samé súboje. V nižších súťažiach na ostrovoch sa veľa bojuje, ja som typ hráča, ktorý chce hrať futbal.“ V Holandsku je tretí týždeň, už pred ligovým štartom nastúpil v piatich prípravných zápasoch. Hneď prvý, keď ešte nemal vybavené všetky formality, mu vyšiel. Dal dva góly a na dva nahral. Klub sa rozhodol, že ho angažuje.

Dohodli sa na polročnom hosťovaní, potom by sa mal mladý stredopoliar vrátiť do Manchestru. Verí, že sa môže presadiť aj v tíme anglického majstra? „To sa uvidí, to závisí od trénera, možno zostanem v Manchestri, alebo sa posuniem niekam inam. Teraz sa chcem sústreďovať, aby mi vyšlo hosťovanie, tak ako mi vyšiel prvý ligový zápas. Potom budem mať väčšie šance aj v Manchestri. V Holandsku sa chcem dobre zapísať, urobiť si meno v mužskom futbale. To znamená – dávať góly a prihrávať na ne.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Albert Rusnák #SC Cambuur Leeuwarden