Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dosť bolo posmeškov. Arsenal zbiera trofeje

Deväť rokov si z nich súperi uťahovali. Vraveli o nich, že majú dokonalý recept na neúspech. Zdá sa však, že futbalisti londýnskeho Arsenalu už majú posmeškov dosť. Naopak, prišiel čas na veľké víťazstvá.

11.08.2014 17:27
Community Shield Foto: ,
Arsenal oslavuje víťazstvo v Community Shield.
debata

Zverenci Arsena Wengera zakončili minulú sezónu triumfom v Anglickom pohári a vo veľkom štýle sa predviedli aj pri neoficiálnom štarte nového ročníka. V tradičnom meraní síl medzi víťazom FA Cupu a Premier League si poradili s Manchestrom City. V boji o Community Shield zvíťazili prekvapujúco jednoznačne 3:0 (2:0). O góly sa postupne postarali Cazorla, Ramsey a Giroud.

„Tento výsledok je pre nás veľmi dôležitý. Pred štartom ligy a bojmi o Ligu majstrov nám zdvihol sebavedomie. Vlani sa nám v zápasoch s tímami elitnej šestky nedarilo. Verím, že víťazstvo nad City naznačilo, že tohto roku by to mohlo byť inak,“ vravel francúzsky kouč po zápase na legendárnom Wembley.

Zlé výsledky s tými najlepšími pripravili Arsenal o lepšie umiestnenie v minulej sezóne Premier League. Pozitívnu bilanciu mali Londýnčania len s Tottenhamom (dvakrát vyhrali 1:0). Svojho sobotňajšieho súpera nezdolali ani raz. Naopak, po domácej remíze 1:1, prehrali v Manchestri 3:6. Arsenal zvíťazil v Community Shield už po trinásty raz v klubovej histórii. Zároveň však premiérovo od roku 2004, keď oslavoval aj svoj dosiaľ posledný titul.

K úspechu mu pomohla aj absencia niekoľkých opôr Manchestru. Tréner Manuel Pellegrini nemohol počítať hneď so siedmimi hráčmi. „Po majstrovstvách sveta nie sú niektorí z mojich zverencov ešte pripravení. Viacerí z nich trénovali len päť, iní zas deväť dní,“ tvrdil Čiľan, ktorý však ubezpečil fanúšikov, že do úvodného kola Premier League (City cestujú do Newcastlu) budú všetci pripravení nastúpiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Arsenal Londýn