Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sapara si po ťažkom roku opäť zahrá v Turecku

Slovenský futbalový stredopoliar Marek Sapara bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v Turecku, s druholigovým tímom Ankaraspor podpísal zmluvu na dva roky.

06.08.2014 13:09
Marek Sapara Foto: ,
Marek Sapara.
debata

V hlavnom meste ‚krajiny polmesiaca‘ už v minulosti hral za tím MKE Ankaragücü. Saparov predchádzajúci ročník výrazne poznačilo zranenie kolena z júla 2013.

„Som rád, že sa mi podaril návrat do klubového futbalu po tom ťažkom roku. Nebolo to ľahké zranenie, o to viac som sa však snažil dostať späť. V Ankaraspore som podpísal dobrú zmluvu – na dva roky. Samotné mesto poznám veľmi dobre, veď v Ankare som už v minulosti hrával. Žili sme tu s rodinou, všetkým sa tu páči a poznám celý klub od vedenia až dole. Robia všetko pre dobro mužstva, chcú postúpiť do prvej ligy, ktorá im v ostatnej sezóne unikla iba o vlások. Veď stroskotali až v play-off. Samotné mesto je fantastické. Moja rodina sa medzičasom rozrástla, mám dve deti a je dôležité, aby sa v tom meste dalo žiť. Ankara má päť a pol milióna obyvateľov, to znamená, že je tu všetko potrebné pre kvalitný život,“ povedal Marek Sapara, ktorý naposledy pôsobil v Gaziantepspore.

Tridsaťdvaročný rodák z obce Ďurďošík neďaleko Košíc si uvedomuje, že prestupom do druhej najvyššej súťaže si možno definitívne zatvoril cestu do národného mužstva. „Ak mám byť úprimný, myslel som aj na to. Otázne je, či bude možné dostať sa z druhej tureckej ligy do reprezentácie. Je možné, že som sa s ňou týmto nadobro rozlúčil. No môžem sľúbiť to, že budem hrať ako najlepšie viem. Reprezentácia bola pre mňa vždy cťou a ak ma tam opäť zavolajú, bude pre mňa poctou sa tam vrátiť. Tak ako to bolo vždy,“ poznamenal účastník MS 2010 v Juhoafrickej republike.

Podľa Saparovho agenta Karola Csontóa zo spoločnosti Stars and Friends sa v tureckom Anakaraspore spoliehajú na slovenského futbalistu. „Marek mal ťažký rok, preto sme sa snažili nájsť také riešenie, aby bol jeho návrat čo najlepší. Veľkým plusom je skutočnosť, že v Ankare už v minulosti žil. Na staronové prostredie si tak zvykne oveľa ľahšie. Verím, že sa mu budú vyhýbať zranenia a že klubu pomôže vybojovať postup do najvyššej súťaže. To je aj hlavným cieľom Ankarasporu,“ vyjadril sa Csontó.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Sapara #Ankaraspor