Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doneck je v rukách proruských ozbrojencov, Šachtar bude doma vo Ľvove

Futbalisti ukrajinského klubu Šachtar Doneck odohrajú nadchádzajúcu sezónu vo Ľvove. Mesto na západe krajiny sužovanej ozbrojeným konfliktom medzi vládnymi jednotkami a proruskými separatistami sa nachádza 600 km od Donecka a dočasne prichýli úradujúceho majstra.

23.07.2014 17:24
Šachtar Doneck Foto: ,
Šachtar Doneck.
debata

Uviedol to rumunský tréner tímu Mircea Lucescu. „Ľvovská aréna bude naším domácim štadiónom pre zápasy Ligy majstrov a ďalších súťaží,“ povedal. Doneck sa v súčasnosti nachádza v rukách proruských ozbrojencov a pre napätú situáciu v ňom odmietli pôsobiť legionári Šachtaru. Vedenie klubu sa mieni vrátiť do Donbass arény tak skoro, ako to bude možné.

Futbalisti Donecka zvládli svoju ľvovskú premiéru na výbornú, v utorkovom stretnutí o Ukrajinský superpohár zdolali Dynamo Kyjev 2:0. Poradili si aj bez piatich Brazílčanov a jedného Argentínčana, ktorí odmietli letieť s tímom po prípravnom zápase s Olympique Lyon.

Do lietadla nenastúpili Alex Teixeira, Douglas Costa, Ismaily, Fred, Dentinho a Facundo Ferreyra. V zostave figurovali ďalší štyria Brazílčania Ilsinho, Fernando, Luiz Adriano a Taison, na ihrisko sa dostal aj ich striedajúci krajan Marlos, ktorý pečatil skóre.

Majiteľ klubu Rinat Achmetov pohrozil štrajkujúcim futbalistom, že vyvodí voči nim konzekvencie. Bude žiadať desiatky miliónov eur ako kompenzácie, čo mu vraj umožňuje znenie zmlúv s hráčmi. „Ak neprídu, budú znášať následky,“ vyhlásil a ohľadom bezpečnosti dodal: „Nebudeme predsa riskovať a brať hráčov niekam, kde to nie je bezpečné.“

V štruktúrach úradujúceho ukrajinského majstra pôsobí vo funkcii šéfa medzinárodného oddelenia bývalý úspešný slovenský futbalový rozhodca Ľuboš Micheľ, ktorý sa v decembri 2013 dohodol na predĺžení spolupráce o dva roky. Pre denník Šport prezradil, že Fred a Ismaily sa už pripojili k mužstvu vo Ľvove.

debata chyba
Viac na túto tému: #Šachtar Doneck #Rinat Achmetov