Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mak sa upísal PAOKu na tri roky, klub mu odporučil aj Stoch

Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak podpísal s gréckym klubom PAOK Solún zmluvu na tri roky. Podľa FCN Aktuell s odvolaním sa na Bild prestúpil 23-ročný ofenzívny stredopoliar z nemeckého FC Norimberg údajne za odstupné 400-tisíc eur.

20.07.2014 14:02 , aktualizované: 14:25
Mak, Šernas Foto: ,
Róbert Mak (vľavo).
debata

„Je to klub, za aký chcel Robo hrať. Vždy túžil po tom, aby mohol nastupovať za špičkový tím, ktorý pravidelne hrá v európskych pohároch. Na prestupovej sume sa dohodli aj kluby,“ uviedol Juraj Vengloš, šéf agentúry CSM-Agency.

„Bolo veľmi dôležité, že Roba chcel aj samotný tréner Angelos Anastasiadis. Ten sa na lavičku PAOK vrátil po desiatich rokoch. Solúnske mužstvo práve pod jeho vedením dosiahlo v minulosti svoje najväčšie úspechy. Robo zostal v Holandsku, kde je PAOK momentálne na sústredení,“ dodal na webe svojej agentúry Juraj Vengloš.

Bývalý hráč Slovana Bratislava, ktorý pôsobil aj v akadémii anglického Manchestru City, prichádza do mužstva, v ktorom v minulej sezóne z Fenerbahce Istanbul hosťoval jeho spoluhráč z národného tímu Miroslav Stoch.

„Písali sme si, hovorili sme o tom. O klube sa vyjadroval len v tom najlepšom. Aj od neho mám informácie a o PAOK-u nič zlé nepovedal,“ uviedol na svojej internetovej stránke robertmak.sk desaťnásobný seniorský reprezentant SR a autor dvoch gólov v najcennejšom drese, ktorý mal v 1. FCN ešte rok platný kontrakt.

„Prišiel som tam ako 19-ročný a bola to pre mňa výborná skúsenosť pôsobiť bundeslige, v ktorej som odohral 77 zápasov. Hrať v tejto súťaž, ktorá patrí medzi najlepšie na svete, znamenala pre mňa ako mladého hráča veľmi veľa. Teraz Norimberg vypadol do druhej bundesligy. Nevravím, že je to zlá súťaž, ale ja som mal vyššie ambície, a tak som sa rozhodol pre zmenu,“ doplnil Mak, ktorý mal ponuku aj od varšavskej Legie. V príprave nastúpi jeho nový zamestnávateľ proti Hamšíkovmu SSC Neapol.

debata chyba
Viac na túto tému: #PAOK Solún #Róbert Mak #1. FC Norimberg