Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suárezovi ponúka azyl Hajvalia, Kosovo nie je členom FIFA

Kosovský klub KF Hajvalia by mohol byť dočasným azylom pre Luisa Suáreza, kým mu vyprší celosvetovo platný štvormesačný dištanc. Vymerala mu ho FIFA za uhryznutie Giorgia Chiellniho v zápase Uruguaj - Taliansko na svetovom šampionáte v Brazílii.

30.06.2014 15:58
Luis Suárez Foto: ,
Luis Suárez krátko po tom, čo pohrýzol Giorgia Chielliniho.
debata

Uruguajský útočník patriaci anglickému FC Liverpool by sa však musel výmenou za možnosť pravidelne hrávať poriadne uskromniť, keďže klub sídliaci v Prištine by mu mohol poslať na účet mesačne len 1200 libier.

„Nemôže hrať najbližšie štyri mesiace v súťažiach pod hlavičkou FIFA. Keďže my ešte nie sme jej právoplatnými členmi, podľa nás by mohol hrať v Kosove. Máme ponuku a predostrieme ju Liverpoolu. Za hráča sme schopní zaplatiť 25 000 libier a mesačne mu dať 1200 libier. Môže to znieť smiešne, ale toto je náš strop. Ak bude ochotný prísť, je vítaný. Keďže Kosovo nie je členom FIFA, bola by to pre neho ideálne voľba,“ uviedol podľa denníka Sport Plus riaditeľ KF Hajvalia Xhavit Pacolli.

Disciplinárka FIFA naparila 27-ročnému recidivistovi Suárezovi dištanc na deväť súťažných zápasov za Uruguaj, za FC Liverpool nenastúpi v prvých troch zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015 a vynechá aj úvodných deväť vystúpení „The Reds“ v nasledujúcom ročníku anglickej Premier League.

debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Suaréz #dištanc