Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrba: Džekovi a Bonymu sme mali nájsť v Česku nevesty

Tréner českej futbalovej reprezentácie Pavel Vrba opäť potvrdil, že patrí medzi "pohoďákov".

20.06.2014 17:48
Pavel Vrba Foto: ,
Pavel Vrba.
debata

Už ako kouč Viktorie Plzeň bol známy svojou dobrou náladou, častými vtipmi a žartovaním so svojimi zverencami. Teraz nenechal nikoho na pochybách, že nestratil nič zo svojej humornej nátury. V živej diskusii na TV iSport vtipne poznamenal, že český národný tím mohol byť silnejší, keby si Wilfried Bony a Edin Džeko našli partnerky v ČR. Tým pádom by sa usadili v krajine a mohli by zažiadať o udelenie občianstva.

„Pri Džekovi a Bonym sme urobili obrovskú chybu, že sme im nenašli nevesty tu v Česku. Tým by nám odpadol veľký problém, ktorý momentálne máme s hrotovými útočníkmi,“ poznamenal s úsmevom na perách niekdajší kormidelník MŠK Žilina a vážnejšie doplnil: „Bony by bol pre nás dôležitý. Ten jeho vzostup v Sparte a potom ďalším prestupom bol úžasný.“

Obaja spomenutí útočníci sú lídrami svojich národných tímov na majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii. Reprezentant Pobrežia Slonoviny Bony dokonca skóroval vo vstupnom zápase afrického mužstva na MS 2014 v sobotňajšom súboji proti Japonsku.

Edin Džeko je kmeňovým hráčom úradujúceho anglického šampióna Manchestru City. V rokoch 2005 – 2007 hrával za FK Teplice a neskôr krátko aj za Ústí and Labem. Z Česka odišiel do nemeckého VfL Wolfsburg, s ktorým získal v sezóne 2008/2009 ligový titul a s 26 gólmi bol druhý najlepší kanonier súťaže. Afričan Bony si obliekal dres Sparty Praha v rokoch 2007 – 2011, od „rudých“ zamieril do holandského klubu Vitesse Arnhem a v uplynulej ligovej sezóne už strieľal góly za Swansea City v anglickej Premier League i Európskej lige.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba #Edin Džeko #Bony Wilfried