Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák opäť vedie Slovan. Verí, že dopadne lepšie ako v Bratislave

Novým koučom futbalistov Liberca sa stal Samuel Slovák, asistentom jeho slovenský krajan Jozef Valachovič.

16.06.2014 14:18
Samuel Slovák Foto: ,
Samuel Slovák.
debata

Obaja 38-roční tréneri majú za sebou libereckú minulosť: Slovák pod Ještědom hráčsky pôsobil v ročníku 2002/2003, Valachovič v rokoch 2001 – 2004.

„V záverečnej fáze sa rozhodovalo medzi dvoma trénermi a oboch Slovan sledoval už pred koncom uplynulej ligovej sezóny. Definitívne rozhodnutie padlo minulý týždeň. Verím, že je to správna voľba,“ povedal na tlačovej konferencii liberecký riaditeľ Jan Nezmar. „Keď vás osloví klub, v ktorom ste hrávali, je to vždy príjemné. Prežil som tu krátke, ale zaujímavé obdobie. Bol som tu šťastný ako hráč, mám na Liberec najlepšie spomienky. Viem, do akého klubu som prišiel. Liberec patrí k top klubom v Česku, funguje dobre, má ambície. Z jedného ambiciózneho klubu ma pred rokom vyhodili, som na tlak zvyknutý. Nemal som nad čím váhať,“ poznamenal slovenský kouč.

„Už neviem, či je ďalší futbalový Slovan, kam by som mohol ísť. V Slovane som bol, v Slovane som zase. Je to dobrý názov klubu,“ vtipkoval. Slovák v sezóne 2012/2013 získal so Slovanom Bratislava double, ale pár dní po vyradení v 2. predkole Ligy majstrov bulharským Razgradom ho odvolali. Verí však, že v Liberci dopadne lepšie ako v Bratislave. „Bol by som rád, keby sa to neopakovalo. Prvý zápas sme vyhrali, ale druhý nám nevyšiel. Ale bol som v Slovane snáď najdlhšie pôsobiaci tréner za posledných päť rokov,“ podotkol.

V Liberci v závere minulého ročníka pôsobili traja slovenskí futbalisti – brankár Lukáš Hroššo, záložníci Ľuboš Kolár a Michal Obročník. Slovan Liberec sa zásluhou štvrtého miesta v Gambrinus lige 2013/2014 predstaví v 2. predkole Európskej ligy 2014/2015.

debata chyba
Viac na túto tému: #Samuel Slovák #Slovan Liberec