Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stocha nakopol počas ťažkej sezóny vitamínový program

Sezónu náročnú najmä po fyzickej stránke má za sebou slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch. Začal ju vo Fenerbahce Istanbul, no tento materský klub odchovanca nitrianskej futbalovej školy pustil v auguste na sezónne hosťovanie do PAOK-u Solún.

28.05.2014 12:57
stoch, Meshumar Foto: ,
Miroslav Stoch (vľavo) v súboji s Eyalom Meshumarom z Maccabi Haifa.
debata

V drese gréckeho tímu odohral nevysoký krajný stredopoliar 46 súťažných stretnutí, strelil v nich desať gólov a na rovnaký počet prihral spoluhráčom. Na konte má aj päť vystúpení za slovenskú reprezentáciu.

„Myslím si, že 51 zápasov je dosť. V podstate preto som sa aj rozhodol pre hosťovanie v PAOK-u, lebo som vedel, že klub bude účinkovať vo viacerých súťažiach,“ povedal pre web svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency Miroslav Stoch.

Začiatok sezóny bol v podaní slovenského futbalistu doslova ako z rozprávky – hneď v jeho prvom neoficiálnom dueli za gréckeho vicemajstra sa uviedol krásnym gólom do šibenice. V nasledujúcich šiestich súťažných súbojoch sa blysol ďalšími štyrmi zásahmi.

„Začiatok bol naozaj výborný, darilo sa mi herne i strelecky. Tých stretnutí vtedy ešte nebolo tak veľa, keď to porovnám s druhou polovicou sezóny,“ vyjadril sa „Miňo“ Stoch. Zápasový itinerár Solúnčanov sa postupne prehustil, prišlo účinkovanie v skupinovej fáze Európskej ligy, domácom pohári, následne jarné play-off všetkých súťaží.

„Cítil som, že pri tomto náročnom programe prišiel na mňa nejaký útlm, bol som vyčerpaný. Môj manažér Milan Lednický mi sprostredkoval stretnutie s uznávaným špecialistom, lekárom Zacharom, ktorý mi diagnostikoval únavu a naordinoval mi vitamínový program. To ma akoby znovu ‚nakoplo‘, čo som cítil najmä počas zhustených týždňov, keď bola krátka prestávka medzi zápasmi. Dokázal som regenerovať oveľa rýchlejšie ako predtým,“ poznamenal bývalý hráč FC Twente a FC Chelsea, ktorý prvýkrát po úctyhodnej sérii zakončil sezónu medzi seniormi bez zisku klubovej trofeje.

Dvadsaťštyriročný krídelník mohol pridať do svojej zbierky po Anglickom pohári FA Cupe v drese FC Chelsea, ligových titulov v Holandsku s FC Twente a Turecku s Fenerbahce Istanbul i ďalších dvoch triumfoch v národnom pohári v „krajine polmesiaca“ aj prvý vavrín vo farbách gréckeho PAOK-u Solún. Dvojhlavá orlica zo severu však prehrala vo finále Gréckeho pohára s Panathinaikosom Atény (1:4) a najvyššej ligovej súťaži obsadil PAOK tretiu pozíciu.

Otázka klubovej budúcnosti slovenského reprezentanta ešte nie je jasná. Mal by sa vrátiť do Feneru, médiá však špekulujú aj o jeho zotrvaní v Solúne. V marci sa hovorilo tiež o tom, že držiteľa Ceny Ferenca Puskása FIFA za najkrajší gól v roku 2012 by chcel získať Rubin Kazaň.

debata chyba
Viac na túto tému: #PAOK Solún #Miroslav Stoch