Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenská enkláva v Plzni sa rozšíruje. Viktoriu posilní talentovaný Chrien

Kariéra slovenského futbalového reprezentanta do 21 rokov Martina Chriena, ktorý doteraz pôsobil v corgoňligovej Banskej Bystrici, bude pokračovať v tíme českého vicemajstra FC Viktoria Plzeň.

14.05.2014 13:58
Martin Chrien Foto: ,
Martin Chrien (uprostred) v drese Banskej Bystrice.
debata

Ako informuje oficiálna internetová stránka jeho nového klubu, perspektívny stredopoliar podpísal zmluvu na štyri roky.

„Som veľmi rád, že môj prvý prestup je spojený s Plzňou, lebo tunajšie tréningové prostredie je fantastické a štadión veľmi pôsobivý. Viktoria je klub európskej úrovne a u nás je populárny aj preto, že v jeho drese nastupuje niekoľko slovenských hráčov. Tento prestup je pre mňa dôležitým krokom v kariére,“ uviedol po podpise kontraktu 18-ročný záložník (nar. 8. septembra 1995), ktorý v tomto ročníku Corgoň ligy nastrieľal v drese Dukly štyri góly.

Pre „Viktorku“ je Chrien veľkým prísľubom do budúcnosti. „Patrí medzi hráčov, ktorých sme dlhodobo sledovali a teraz nadišiel čas, keď sa môže výkonnostne posunúť. Zaujal nás nielen na ihrisku, ale aj príkladným správaním mimo futbalového štadióna. V letnej príprave dostane šancu v prvom tíme a pevne verím, že uplatní skúsenosti načerpané v najvyššej slovenskej súťaži aj mládežníckej reprezentácii,“ poznamenal generálny manažér Adolf Šádek.

V západočeskom klube sa Chrien stretne nielen s kolegom z reprezentácie do 21 rokov Patrikom Hrošovským, ale aj s ďalšími krajanmi: Matúšom Kozáčikom, Mariánom Čišovským, Michalom Ďurišom a Marekom Bakošom. V prípade posledne menovaného Slováka však nie je vylúčené, že po tejto sezóne opustí klub.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Dukla Banská Bystrica #Martin Chrien