Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pôvodca banánovej provokácie je v rukách polície, pracoval vo Villarreale

Španielska polícia zatkla osobu, ktorá v nedeľu na štadióne FC Villarreal hodila banán po krajnom obrancovi FC Barcelona Danim Alvesovi počas vzájomného zápasu futbalovej Primera División. Dvadsaťšesťročný David Campayo Lleo podľa médií pracoval v štruktúrach Villarrealu, bol súčasťou trénerského štábu jedného z mládežníckych výberov.

30.04.2014 14:42
Matteo Renzi, Cesare Prandelli Foto: ,
Podporu Danimu Alvesovu vyjadrujú na celom svete. Banán spoločne zjedli aj taliansky premiér Matteo Renzi (vľavo) s trénerom squadry Cesarem Prandellim.
debata

Klub to zatiaľ nekomentoval, ale vinníkovi zakázal vstup na štadión El Madrigal. Campayovi Lleovi hrozí odňatie slobody od jedného do troch rokov, ako mu dokážu rasistický motív jeho činu.

Dani Alves zareagoval na provokáciu s rasistickým podtextom s pohotovým nadhľadom: ovocie zjedol a až následne rozohral rohový kop. Brazílčan vtedy netušil, že spustí vlnu solidarity medzi futbalistami aj slávnymi ľuďmi z iných sfér, mnohí sa medzičasom nechali odfotografovať s banánom a pridali prejavy odsudzujúce diskrimináciu. Barcelona zvíťazila 3:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dani Alves #Villarreal