Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelone dočasne povolili prestupy hráčov

FC Barcelona dosiahol odvolaním na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) dočasné zrušenie zákazu hráčskych transferov až do rozhodnutia v tejto veci.

23.04.2014 13:19
FC Barcelona, radosť Foto: ,
Futbalisti FC Barcelona.
debata

Pôvodne mal trest platiť jeden rok až do leta 2015 a vzťahovať sa mal na dve najbližšie prestupové obdobia. Podľa disciplinárnej komisie FIFA Katalánci preukázateľne porušili pravidlá týkajúce sa transferov a registrácií hráčov do 18 rokov.

„Odvolanie podané klubom je dôvodom na odklad trestu,“ uviedla odvolacia komisia FIFA. Jej predseda Larry Mussenden vysvetlil, že výsledok odvolania nebude známy do 1. júla, keď sa začne najbližšie prestupové obdobie. V prípade očakávaného zamietnutia sú Barcelončania pripravení hnať vec na Športový arbitrážny súd v Lausanne.

Podľa vyšetrovania FIFA Barcelona porušila pravidlá v desiatich prípadoch hráčov do osemnásť rokov. Súčasťou sankcií jej aj pokuta 450 000 švajči­arskych frankov a nariadenie do 90 dní vykonať nápravu v súvislosti s predmetnými hráčmi. Sankciu 500 000 CHF dostala Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF), v tomto prípade si disciplinárka vyžiadala systémové opatrenia do jedného roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #futbalové prestupy