Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský objav jari Hrošovský vytláča v Plzni aj ikonu Horvátha

Vynikajúcimi výkonmi v drese Viktorie Plzeň sa v ostatných týždňoch prezentuje slovenský reprezentant v kategórii do 21 rokov Patrik Hrošovský.

07.04.2014 16:10
Patrik Hrošovský Foto:
Patrik Hrošovský predvádza v Plzni kvalitné výkony.
debata

Záložník úradujúceho českého šampióna sa pomaly udomácňuje v jeho základnej zostave a vytláča z nej ikonu Pavla Horvátha. Hrošovského dokonca označujú za riekou Moravou za objav jari.

Dvadsaťjedenročný Prievidžan naposledy ukázal svoj potenciál v sobotňajšom ligovom dueli na ihrisku Dukly Praha (3:0). Patrik Hrošovský prihral na úvodné dva zásahy Plzenčanov Stanislava Tecla a Daniela Kolářa a bol aj na začiatku tretej gólovej akcie.

„Je naozaj výborný,“ pochválil Slováka podľa www.iDnes.cz Tecl. „Niekedy nás zastúpia mladší, to sa týka každého,“ pridal podľa spomenutého zdroja David Limberský. S chladnou hlavou zatiaľ berie situáciu večne žartujúci Pavel Horváth, ktorý proti Dukle odohral len pár záverečných minút. Pravdou však je, že onedlho 39-ročný špílmacher sa pomaly vytráca zo základnej zostavy Viktorie. „Máme nabitý program, preto točíme zostavu,“ argumentoval tréner dvojnásobného českého majstra Dušan Uhrin ml.

Futbalový kumšt Hrošovského si v Plzni všimli a talentovaného stredopoliara si minulý týždeň „zazmluvnili“ do júna 2017. „Osobne som nemal o čom premýšľať. Vo Viktorii som piaty rok, teraz som dostal šancu v prvom tíme a budem naďalej robiť maximum, aby som bol platným členom kádra,“ uviedol na oficiálnej internetovej stránke klubu čoskoro 22-ročný (nar. 22. apríla 1992) prievidzský rodák.

Hrošovský sa premiérovo objavil v základnej zostave Plzne v osemfinále Európskej ligy UEFA proti Lyonu, potom sa podieľal na víťazstvách nad Olomoucom a Libercom, ktorému strelil premiérový gól vo farbách Plzne. „Predovšetkým domáce stretnutia boli pre mňa obrovským zážitkom. Každý futbalista si praje nastupovať pred plným štadiónom, ja nie som výnimka. Tieto týždne si veľmi užívam, o to väčšiu mám motiváciu do ďalšej práce,“ doplnil Patrik Hrošovský, ktorý ako 19-ročný prestúpil z trenčianskej akadémie do Plzne.

Postupne bol na hosťovaní v druholigovom Sokolove aj Ústí nad Labem, štarty v najvyššej českej súťaži začal zbierať až minulú jeseň v drese nováčika Znojma. Zatiaľ strelil v Gambrinus lige päť gólov, prvé štyri za Znojmo a k nim pridal spomenutý jeden plzenský. Po jeseni na južnej Morave sa uchytil v základnej jedenástke úradujúceho českého majstra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Hrošovský