Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma na trávniku. Gusevovi zachránil život pohotový protihráč

Desivú scénu zažili všetci prítomní na nedeľňajšom stretnutí 23. kola najvyššej ukrajinskej futbalovej súťaže medzi Dniprom Dnepropetrovsk a Dynamom Kyjev (2:0).

31.03.2014 12:30
Oleg Gusev Foto: ,
Oleg Gusev.
debata

V 23. min zostal po kolízii s domácim brankárom Denisom Bojkom bezvládne ležať na zemi hosťujúci Oleg Gusev. Tridsaťročnému ukrajinskému reprezentantovi pri páde na zem zapadol jazyk. Situáciu duchaprítomne vyhodnotil hráč Dnipra Jaba Kankava, ktorý Gusevovi okamžite začal pomáhať a snažil sa mu spriechodniť dýchacie cesty. Ku Gruzíncovi sa následne pridali aj ďalší hráči a lekárske štáby. Po niekoľkých minútach bol Gusev schopný vstať, zo stretnutia však odstúpil a odviezli ho do nemocnice.

„Oleg sa ukázal ako silný muž. Jeho stav je uspokojivý, ale neustále ho podrobujeme testom. Rehabilitácia by nemala byť príliš dlhá. Futbalista Dnipra mu zachránil život. Ak by k nemu prišli neskôr, nechcem si ani len predstaviť, aké by to malo následky. Kankava sa správal ako naozaj kvalifikovaný núdzový lekár,“ vyhlásil prednosta kliniky Michajlo Raduckij.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oleg Gusev #Jaba Kankava