Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slavia pribrala do trénerského tímu legendu Šmicera

Vladimír Šmicer sa vracia do tímu futbalovej Slavie Praha. Slávistická legenda by mala v nedeľu predstúpiť pred hráčov ako nový asistent holandského trénera Alexa Pastoora.

30.03.2014 11:48
Vladimír Šmicer Foto: ,
Vladimír Šmicer.
debata

Informuje o tom web „zošívaných“. Slavii patrí 12. miesto v tabuľke najvyššej českej futbalovej súťaže len štyri priečky a tri body pred poslednou Ostravou. Cieľom do najbližších dní je teda jednoznačne záchrana.

„Možnosť, aby som túto ponuku odmietol, vlastne ani neprichádzalo do úvahy. Slavia ma vychovala pre veľký futbal a teraz prišiel čas, aby som jej to vrátil. Situácia nie je jednoduchá, čaká nás ešte deväť ligových kôl a tiež pohár. Ja som bol vždy známy víťaznou mentalitou. Verím, že sa mi ju podarí preniesť aj na hráčov,“ povedal Šmicer.

Štyridsaťročný bývalý úspešný český reprezentantačný stredopoliar pôsobil v Slavii ako futbalista sedem sezón a bol pri všetkých troch tituloch tohto tímu v českej najvyššej súťaži (1995/1996, 2007/2008, 2008/2009). „Mrzí ma keď vidím, ako sa slávistická ofenzíva vždy nadrie na každý strelený gól. V tomto smere by som chcel hovoriť s hráčmi a pomôcť im svojimi skúsenosťami a radami,“ podotkol Šmicer.

„Vláďa Šmicer je veľký slávista a presne nám zapadá do koncepcie rozvoja klubu v ďalšom období. Verím, že nám prinesie aj potrebné šťastie, ktoré ho sprevádzalo počas úspešnej kariéry,“ povedal o Šmicerovom návrate do Edenu športový riaditeľ Slavie Karol Kisel pre portál slavia.cz

Šmicer okrem Slavie Praha hrával aj za francúzske kluby Racing Lens a Girondins Bordeaux, ale aj anglický FC Liverpool. Práve v drese Liverpoolu sa podieľal na zisku trofeje vo futbalovej Lige majstrov 2004/2005, Pohári UEFA 2000/2001 a je aj dvojnásobný víťaz európskeho Superpohára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Vladimír Šmicer