Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Patrik Hrošovský strelil svoj premiérový gól za Plzeň

Slovenský futbalista Patrik Hrošovský strelil v sobotu premiérový gól vo farbách Viktorie Plzeň v najvyššej českej súťaži, keď sa podieľal na vysokom víťazstve 6:0 nad Libercom.

30.03.2014 09:37
Patrik Hroššovský Foto: ,
Patrik Hroššovský v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov.
debata

Talentovaný stredopoliar nastúpil v základnej zostave Viktorie. „Ani som dobre nevidel, ako to tam padlo. Vedel som, že brankár stojí v strede a chcel som to dať k žrdi. Našťastie to tam zapadlo. Som rád a teší ma, že sme dnes vyhrali,“ rozdával po zápase úsmevy Hrošovský.

Slovenský stredopoliar začínal s futbalom v Prievidzi a ako 19-ročný prestúpil z trenčianskej akadémie do Plzne. Postupne bol na hosťovaní v druholigovom Sokolove aj Ústí nad Labem, štarty v najvyššej českej súťaži začal zbierať až minulú jeseň v drese nováčika Znojma. Zatiaľ strelil v Gambrinus lige päť gólov, prvé štyri za Znojmo a k nim pridal sobotňajší plzenský.

Po jeseni na južnej Morave sa uchytil v základnej jedenástke úradujúceho českého majstra. „Je to super. Každý chce hrať v základnej zostave. Naskočil som a vyhrali sme všetky zápasy. Cítim dôveru trénera. Bol som prekvapený, že som sa do základnej zostavy vôbec dostal,“ priznal Hrošovský.

Plzeň na domácom ihrisku nevedela zdolať Liberec trinásť rokov. Teraz to vyšlo aj s úrokami. "Nejaké slovo o tom pred zápasom padlo, ale nepripomínali sme si to nejako extra. Je zbytočné zaoberať sa históriou,“ doplnil Hrošovský. Informácie pochádzajú z klubového webu Viktorie Plzeň.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Patrik Hrošovský