Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ostrava žaluje chuligánov, Baník bude predávať vstupenky na meno

Rada mesta Ostrava podá v súvislosti so sobotňajším vyčíňaním chuligánov počas futbalového zápasu najvyššej českej súťaže Baník - Sparta trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

26.03.2014 14:17
Bosna a Hercegovina, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Chce tak dosiahnuť prísnejšie potrestanie vinníkov. Novinárom to v stredu povedal zástupca primátora Martin Štěpánek. Klub tiež plánuje pristúpiť k predaju vstupeniek na meno. Potvrdil prevádzkový a bezpečnostný manažér Baníka Ostrava Petr Konderla.

„Radá podá trestné oznámenie rada, aby mohla polícia konať a prinútiť k zodpovednosti tých, ktorí nesú vinu za spôsobenú škodu,“ uviedol Štěpánek. Vyčíňanie chuligánov spôsobilo škody okolo 500 000 korún (približne 18-tisíc eur). Zničili napríklad 300 sedačiek. Nákup nových vyjde na 300 000 korún (11-tisíc eur).

Vedenie klubu zavedie opätovne predaj vstupeniek na meno. „Máme s tým skúsenosti z minulosti. Počítame s tým, že toto opatrenie povedie k zníženiu návštevnosti. Nie všetci sa budú chcieť legitimovať,“ povedal Konderla. Očakáva, že toto opatrenie bude od ďalšieho ročníka súťaže celoplošné. Ak ho liga nezavedie, urobí to pravdepodobne Ba­ník.

Klub spoločne s mestom vyrobia 8000 tričiek s textom Ja fandím slušne. Za príplatok 20 korún ich fanúšikovia dostanú ku vstupenke."

Priaznivci tak môžu vyjadriť podporu klubu a povedať, že sa od násilia dištancujú. Výťažok z predaja tričiek pôjde na posilnenie bezpečnostných opatrení na štadióne," uviedol Štěpánek.

Ostravskí policajti zatiaľ obvinili šesť futbalových chuligánov, ktorí sa podieľali na výtržnostiach počas zápasu so Spartou. V krajnom prípade im hrozí až šesťročné väzenie. Zadržali 31 osôb.

Vyčíňanie chuligánov vyvrcholilo na štadióne Bazaly počas prestávky, keď sa zhruba stovka ostravských výtržníkov, medzi ktorými zrejme boli aj Poliaci, pokúsila dostať do sektoru hostí. Po zásahu polície sa začal druhý polčas približne o dvadsať minút neskôr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gambrinus liga #chuligáni #AC Sparta Praha #Baník Ostrava